LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Ingemar Stenmarks dotter Iza har vuxit upp – så ser hon ut idag

27 jan, 2024 
Ingemar Stenmark och Tarja Stenmarks dotter Iza har hunnit bli hela 16 år. Så här ser hon ut idag!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här minglar prins Carl Philip med kändiseliten på Idrottsgalan 2024Brand logo
Här minglar prins Carl Philip med kändiseliten på Idrottsgalan 2024

Ingemar Stenmark, 67, är en av tidernas allra främsta alpina skidåkare med sammanlagt två OS-guld, fem VM-guld och 86 världscupsegrar i disciplinerna slalom och storslalom.

Skidstjärnan har två döttrar, Nathalie, 40, ihop med tidigare hustrun Ann Uvhagen, och yngsta dottern Iza, 16, ihop med nuvarande hustrun Tarja Stenmark.

Dottern Iza har gått i samma fotspår som sin pappa, och även hon är ett stort fan av skidorna! Men det är bara då och då som vi får en glimts av henne. Ingemars familj har under åren hållit sig i bakgrunden och undvikt rampljuset.

Ingemar Stenmarks dotter har vuxit upp – så ser hon ut idag

När Iza var yngre såg vi henne då och då dyka upp på olika röda mattor ihop med sin pappa. Men med åren har det blivit allt mindre.

Ingemar Stenmark med dotter Iza Galapremiär på filmen "Hitta Doris", Filmstaden Scandinavia, 2016-08-21(c) Karin Törnblom / IBLKarin Törnblom/TT

År 2022 fick vi däremot se lite av Iza då hon medverkade i Ingemars dokumentärserie. Hon dök upp i det sista avsnittet och berättade att hon inte är speciellt intresserad av sin pappas förflutna som internationell idrottsstjärna.

Annons

– Jag har hört från lärare ganska mycket. Samma historia om att Sverige stannade upp, de drog in den här tv:n i klassrummen. Alla har sin egen historia om att det var så himla häftigt, men jag tycker inte att det är häftigt, jag vet ju inte hur det var och det är svårt att förstå hur det faktiskt var, säger hon i dokumentären, sa hon då.

Men hur ser då Iza ut idag?

Ingemar Stenmark, Iza, Tarja Vimmel på invigningen av Gröna Lunds Winter Wonderland.Stockholm 20221203Foto: Karin Törnblom / TT / kod 2377Karin Törnblom/TT

På en bild från 2022 kan vi se att hon verkligen vuxit upp, och dessutom fått långt, brunt hår.

Ingemar Stenmarks avslöjande om dottern Iza

Så här efter att dokumentären har sänts avslöjar Ingemar Stenmark att familjen tyckte att det var ovant att synas offentligt.

– De var mindre roade. Min dotter Iza, hon gillade inte det. Men hon kanske kommer tycka om det om tio år, när hon får lite distans till det hela, säger skidlegendaren till Expressen.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons