LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ingemar Stenmarks chockbesked – efter plötsliga beskedet: ”Hade jag…”

13 jun, 2023 
Gustav Motte
Ingemar Stenmark, 67.
Ingemar Stenmark avslutar oväntat nya karriären.
Nu berättar han om beslutet.
– Hade jag varit 30 år yngre… säger skidlegenden till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vinproducentens tank sprack – 60 000 flaskor vin rinner utBrand logo
Vinproducentens tank sprack – 60 000 flaskor vin rinner ut

Ingemar Stenmark, 67, har på äldre dar börjat tävla igen – men istället för skidvalla har det luktat betydligt mer oktan. För efter ett 80-tal världscupssegrar och 150 pallplatser med pjäxor har skidlegenden börjat tävla i motorsport.

För P4 Jönköping berättar 67-åringen om tävlandet – och om hur det var att provköra en tävlingsbana under Scandinavian Raceway i Anderstorp

– Det är en jättefin bana. Fantastisk. Bara att få köra på en sådan bana är jättekul, säger Ingemar Stenmark.

Han har varit förare i Porsche Sprint Challenge och dykt upp i ett flertal tävlingar runt omkring i Sverige.

Ingemar Stenmarks chockbesked – efter nya karriären

Men nu kommer skidlegenden med ett nytt chockbesked. Han ska ta av foten från gaspedalen – och helt sluta med sin nya sport. Det avslöjar Stenmark för Expressen i en intervju i Frankrike under loppet Le Mans.

Annons

– Hade jag varit 30 år yngre, då hade jag absolut fortsatt. Jag saknar Sprint Challenge, men allt har sin tid, säger Ingemar Stenmark.

– Jag är glad att jag fick chansen att prova på motorsporten och Sprint Challenge. Likaså är Le Mans fantastiskt, även om jag inte känner mig riktigt bekväm med så mycket folk runtomkring.

Vad som sker här näst för 67-åringen står ännu inte skrivet. Vem vet, det kanske kan bli mer tid för familj och hustrun Tarja? Men om det är Stenmark tystlåten om.

– Vad gäller nya utmaningar har jag inte riktigt bestämt mig. Åldern och kroppen bestämmer mycket. Jag har inga problem med att bli äldre, men jag har svårt att acceptera att jag inte kan träna så mycket jag vill på grund av skaderisken, berättar Ingemar Stenmark.

FOTO: TT/Arkiv

Annons