Ingemar Stenmark nobbar sin första bröllopsdag med Tarja

Ingemar Stenmark nobbar sin första bröllopsdag med Tarja

För ett år sedan gifte sig Ingemar Stenmark med sin Tarja. Men den första bröllopsdagen är ingenting skidhjälten vill fira.

Det var i början av januari förra året som en av världens främsta alpina skidåkare Ingemar Stenmark, 60, och hans Tarja, 50, överraskade alla sina nära och kära när blev man och hustru. 60-årsfesten på Bogesunds slott i Vaxholm som blev ett bröllop.

LÄS OCKSÅ: Ingemar Stenmarks hemliga bröllop

Det första året som gifta har passerat snabbt för de äkta makarna. Och den första bröllopsdagen är för många någonting som ska firas. Men inte för Ingemar, när Hänt träffar honom på biopremiären av Vaiana berättar han att de inte har firat sin första bröllopsdag.

– Det har ju bara gått ett år, säger Ingemar till Hänt.

Det verkar som att det där med att fira bröllopsdagar inte är någonting för Ingemar och Tarja som har varit ett par sedan 2006. När vi frågar om de har planer på att fira ettårsdagen tittade Ingemar på sin fru och svarade med sitt hemlighetsfulla leende:

– Nej vi har inga planer på det.

Däremot är äktenskapet i sig någonting som skidlegenden tycker bra om. Han berättar för Hänt med stor värme att han trivs med att numera vara en gift man.

– Det känns bra att vara gift, säger han.

Ingemar Stenmark, hustrun Tarja och dottern Iza samt kompisen Lino

Ingemar Stenmark, hustrun Tarja och dottern Iza samt kompisen Lino

Paret hade även med sig dottern Iza, 8, på biopremiären.

LÄS OCKSÅ: Ingemar får alla kvinnor på fall – “Det kommer brev från när och fjärran”

FOTO: Malin Bondeson

FRÅN FÖRSTASIDAN