LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ingemar Stenmark hemligt gift – Hänt har alla detaljer från sagobröllopet

02 mar, 2016 
AvLeif Schulman
60-årskalaset bytte skepnad. Värdinnan blev brud. Ingemar Stenmark har gift sig.
Annons

Föga anade de festklädda gästerna vad som väntade då de kom till Bogesunds slott i Vaxholm utanför Stockholm på trettondagsafton. Marschaller lyste i snön i vinternatten och i slottets samlingssal väntade kvällens värdpar Ingemar Stenmark och hans sambo Tarja Olli. Bägge fyller jämt i år, Stenmark 60 och Tarja 50 och hade därför bjudit in 70 vänner till kalaset.

Under värdinnans vinterkappa skymtade en vit klänning som matchade de vita skorna och på huvudet hade hon ett vackert diadem. När så gästerna gick på rundvandring i slottet, känt från Sjuans kändis-reality “En natt på slottet”, försvann värdparet diskret.

Innan middagen ombads gästerna ta plats utefter väggarna. Dörrarna till salen slogs upp och in trädde Ingemar, nu i mörk kostym och Tarja i vit tudelad klänning med magen bar. Tätt bakom kom parets åttaåriga dotter.

Ett ögonvittne berättar om de förtjusta och förvånade utropen som spred sig i lokalen. “Oh!” “Så vacker hon är!”. Nu förstod alla att det var bröllop på gång.

Annons

En av hedersgästerna var Stenmarks gode vän från Tärnaby, Stig Strand, 59. Han är borgerlig vigselförrättare och det var han som nu tog över kommandot genom att förrätta en kort ceremoni. Iza agerade brudnäbb och bar fram ringarna. Både Ingemar och Tarja gav höga och tydliga “ja”. Inte ett öga var torrt.

Att feststämningen steg ytterligare några grader kan man förstå. Den dignande buffén följdes av kaffe, avec och bröllopstårta. Och naturligtvis anträdde herr och fru Stenmark dansen i en brudvals. “Let’s Dance”-vinnaren Stenmark förde sin lyckliga brud över dansgolvet till ackompanjemang av orkestern.

Bland kvällens många gäster fanns, förutom föräldrar och syskon även flera av Stenmarks forna alpina vänner som Pernilla Wiberg, 45. Här fanns också förre Vaxholmsgrannen Börje Salming, 64 och hans fru Pia, 47.

Som underhållning fick gästerna höra LaGaylia Frazier, 55, och som kvällens överraskning steg Doktor Alban, 58, upp på scen och framförde en egenhändigt komponerad kärlekssång till brudparet.

Nedan ser vi Ingemar som vann Let’s Dance förra året med Cecilia Ehrling. Killen kan ju det här med vals (och cha-cha-cha):

Läs mer:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons