Ilskan mot Kissie – efter semesterbilderna: "Har du ingen skam i kroppen"

Alexandra "Kissie" Nilsson är på semester i Marocko. Efter ett blogginlägg får hon kraftig kritik från sina följare.

Alexandra “Kissie” Nilsson, 26, får kritik från sina läsare efter ett blogginlägg. Bloggerskan är på semester i Marocko och har lagt upp ett inlägg från Marrakesh.

Bland annat har hon skrivit att hon blev ombedd att skyla sig när de skulle besöka en moské.

Sen är dom inte alls så hårda med hur vi går klädda, det var bara vid ett tillfälle vissa av oss blev ombädda att täcka oss lite mer och det var när vi skulle in i en Moské. Men samtidig så anser dom att kvinnor inte får be på samma plats som män (så männen får plats) och kvinnor får först gifta sig efter ca 3 månader om hennes man går bort – men mannen får gifta sig direkt. Är inte det typiskt?“, skriver Kissie i blogginlägget.

Texten i kombination med bilderna, där Alexandra är klädd i en vit, genomskinlig topp, har fått hennes följare att rasa.

“Klart man ska täcka sig lite mer om man går in i en moské. Samma regler gäller även för män. Axlar ska vara täckta och benen ska synas så lite som möjligt. Kanske inte något man har förståelse för om man inte är troende. Men det är bara att respektera som du sa. […] Samma regler är det även i kyrkor. Har sett människor blivit nekade att komma in i Peterskyrkan i Vatikanstaten. Är sådana regler religiösa byggnader har”, skriver en person som kommentar till inlägget.

Alexandra har du ingen skam i kroppen som går på ett moské område med genomskinlig blus utan bh? Det är som att stampa på alla andra kvinnor som besöker platsen och försöker skyla sig pga respekt. Då bör du inte klaga när niqab bärande eller burka bärande vistas i Sverige. Självklart stödjer du synen på svenska tjejer som billiga och lättfotade när du själv lägger ut din kropp tillgänglig för män”, skriver en annan person.

Intima frågor med Liam “LIAMOO” Cacatian – Gräddchallenge

https://www.youtube.com/watch?v=4iq5ncYzqpg

“Fyfan vad respektlöst att gå in i en moské med genomskinlig topp utan bh. Självklart var det ingen som kastade ut dig, Marocko är ett fattigt land och det är bara för dem att hålla käften och le oavsett om någon lättfotad västerlänning kommer dit och pissar på deras religion och deras traditioner”, skriver en upprörd följare.

“Känner mig otroligt ledsen över detta innehåll av dig, du förespråkar allas lika rätt men trampar ner andras traditioner? Män får inte be i kvinnors del LIKADANT som kvinnor inte får be i männens del. Det är exakt samma varför tar du upp bara kvinnans “förbud”?”, skriver ännu en.

Kissies fans undrar också hur det står till med geografikunskaperna. Bloggerskan skriver att hon är i Marrakesh, men hennes läsare menar att bilderna är från Casablanca.

Platsen där du tagit bilderna är inte marrakesh utan casablanca, marakesh har dessutom inget hav, ligger inte vid kusten!”, skriver en person.

“Marrakech? Det er HassanII moskeen i Casablanca…”, skriver en annan.

Alexandra Nilsson är en av Sveriges största bloggare och influencers.

Alexandra "Kissie" Nilsson och pojkvännen Andreas Hellmers.

Alexandra "Kissie" Nilsson på röda mattan på premiären av "Swedish Dicks".

Alexandra "Kissie" Nilsson poserar på Aftonbladets gala Rockbjörnen.

Alexandra "Kissie" Nilsson dansar på Idol efterfesten, 2016.

Alexandra "Kissie" Nilsson har varit en populär bloggare i snart 10 år. Här är hon 2012.

Alexandra "Kissie" Nilsson 2011.

FOTO: IBL