Ilskan efter missen – avslöjade vinnaren av Sveriges Mästerkock för tidigt

Ilskan efter missen – avslöjade vinnaren av Sveriges Mästerkock för tidigt

Ilskan var ett faktum när Sveriges Mästerkock-vinnaren Erik Hammar råkade avslöjas en kvart före det visades i programmet.

I 15 avsnitt har TV4-tittarna följt Sveriges mästerkock 2018 med stor spänning. I kvällens final stod det mellan vännerna Erik Hammar, 31, och Adam Lund, 22.

Men vissa av de trogna tittarna snuvades på överraskningsmomentet på grund av en mänsklig faktor. Fjolårets vinnare Catarina Köning råkade nämligen avslöja vinnaren redan klockan 20.45, en kvart före tittarna fick se juryns segrare i tv-rutan.

sin Instagram, där hon har 39 400 följare, publicerade Catarina en bild på Erik Hammar och gratulerade till segern.

“Mållös var ordet!!! Stort grattis Erik Hammar till den åtråvärda titeln i Sveriges Mästerkock 2018. King!!! Stort grattis även till en välförtjänt 2:a plats Adam Lund. Imponerande grabbar rakt igenom hela tävlingen!! All lycka till er”, skrev Catarina till bilden.

Mållösa blev även Catarinas följare på Instagram. Trots den otroligt fina texten så blev reaktionerna allt annat än positiva. Många skrev istället surt om att de inte uppskattade den ofrivilliga spoilern i sina Instagram-flödet, varpå bilden togs bort omgående och sedan kom upp vid rätt tidpunkt igen.

Catarina König bekräftar för Hänt under onsdagskvällen att hon råkat lägga upp vinnarbilden för tidigt, men har samtidigt en fullt rimlig förklaring till att detta kunde hända.

– Jag visste inte att min man sände programmet via C More som tydligen slutade lite tidigare, det har inte reklam. Ett misstag av mig, hälsar hon i ett meddelande.

Med andra ord en spoiler orsakad av den nya tekniken och den mänskliga faktorn.

Se missen här:

LÄS OCKSÅ: Sveriges Mästerkock-Erik om kärleken Maria: ”Efter det föll hon för mig”

LÄS OCKSÅ: Catarina König chockad av vinsten i Sveriges Mästerkock: ”Jag kunde inte andas”

FOTO: Ibl, TV4, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN