LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Ilskan efter missen – avslöjade vinnaren av Sveriges Mästerkock för tidigt

04 apr, 2018 
Malin Ljung
Ilskan var ett faktum när Sveriges Mästerkock-vinnaren Erik Hammar råkade avslöjas en kvart före det visades i programmet.
Annons

I 15 avsnitt har TV4-tittarna följt Sveriges mästerkock 2018 med stor spänning. I kvällens final stod det mellan vännerna Erik Hammar, 31, och Adam Lund, 22.

Men vissa av de trogna tittarna snuvades på överraskningsmomentet på grund av en mänsklig faktor. Fjolårets vinnare Catarina Köning råkade nämligen avslöja vinnaren redan klockan 20.45, en kvart före tittarna fick se juryns segrare i tv-rutan.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

sin Instagram, där hon har 39 400 följare, publicerade Catarina en bild på Erik Hammar och gratulerade till segern.

“Mållös var ordet!!! Stort grattis Erik Hammar till den åtråvärda titeln i Sveriges Mästerkock 2018. King!!! Stort grattis även till en välförtjänt 2:a plats Adam Lund. Imponerande grabbar rakt igenom hela tävlingen!! All lycka till er”, skrev Catarina till bilden.

Mållösa blev även Catarinas följare på Instagram. Trots den otroligt fina texten så blev reaktionerna allt annat än positiva. Många skrev istället surt om att de inte uppskattade den ofrivilliga spoilern i sina Instagram-flödet, varpå bilden togs bort omgående och sedan kom upp vid rätt tidpunkt igen.

Annons

Catarina König bekräftar för Hänt under onsdagskvällen att hon råkat lägga upp vinnarbilden för tidigt, men har samtidigt en fullt rimlig förklaring till att detta kunde hända.

– Jag visste inte att min man sände programmet via C More som tydligen slutade lite tidigare, det har inte reklam. Ett misstag av mig, hälsar hon i ett meddelande.

Med andra ord en spoiler orsakad av den nya tekniken och den mänskliga faktorn.

Se missen här:

FOTO: Ibl, TV4, Instagram

Annons