ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Idol–Amena Alsameais egna ord om flykten från Jemen

31 aug, 2021 
Lovisa Ström
Amena Alsameai Idol
Med sin sångröst och charm har Amena Alsameai nu fångat hela svenska folkets hjärta, men att hon skulle stå i svenska Idol har absolut inte varit en självklarhet.
I en intervju med Hänt berättar hon nu om familjens stöd och hur det var att komma till Sverige efter att ha flytt kriget i Jemen.
– Visste inte ens att det fanns ett land som hette Sverige, säger hon.
Annons
Se när Amena Alsameai fullständigt golvar hela Idol-juryn: "Trollbundna"Brand logo
Se när Amena Alsameai fullständigt golvar hela Idol-juryn: "Trollbundna"

Den nya säsongen av Idol är i full gång och i årets jury ser vid Idol-veteranerna Alexander Kronlund, Kishti Tomita, Anders Bagge och den nya jurymedlemmen Katia Mosally.

Under veckan som varit har juryn fått se många olika talanger och personligheter, men det var en som gjorde lite extra starkt intryck på de - nämligen Amena Alsameai.

I en intervju med Hänt berättar hon nu om familjens stöd och hur det var att komma till Sverige efter att ha flytt kriget i Jemen.

Amena Alsameai flydde från krig i Jemen

Amena är uppvuxen i Jemen men var tvungen att lämna sitt hemland på grund av krig. I programmet berättar hon om passionen för musik och hur hennes historia har påverkat henne.

– Jag började sjunga när jag var elva år gammal men jag kunde inte fortsätta på grund av kriget i Jemen. Min passion för musik försvann men när jag kom till Sverige så sjöng alla så jag kände att det var dags att gå tillbaka till musiken, berättar hon innan hon fortsätter:

Annons

– För mig är musiken en plats som är villkorslös. En plats där ingen annan har någon kontroll förutom jag. Att vara här i Idol betyder mycket för mig för nu kan jag stå här och sjunga medan alla lyssnar på mig.

Artisten om familjens stöd och hur det var att komma från Sverige

Amena har nu varit i Sverige i två år, men skulle du fråga henne för flera år sedan hade hon aldrig trott att hon skulle hamna här.

– Jag har aldrig trott att jag skulle komma hit. Jag visste inte ens att det fanns ett land som hette Sverige. Men människorna är jättesnälla. Jag är väldigt tacksam att jag fick komma hit, berättar hon.

Nu står hon i Idol och har golvat hela svenska folket. Och familjen är minst sagt stolta.

– De stöttar mig jättemycket. Speciellt min syster. Jag älskar dem. Jag finner inga ord. De är jätteimponerade och är stolt över mig. Jag kan inte tro att det är sant, säger hon.

Annons