Idol–Amena Alsameais egna ord om flykten från Jemen

Amena Alsameai Idol
Exklusivt

Med sin sångröst och charm har Amena Alsameai nu fångat hela svenska folkets hjärta, men att hon skulle stå i svenska Idol har absolut inte varit en självklarhet.
I en intervju med Hänt berättar hon nu om familjens stöd och hur det var att komma till Sverige efter att ha flytt kriget i Jemen.
– Visste inte ens att det fanns ett land som hette Sverige, säger hon.

Den nya säsongen av Idol är i full gång och i årets jury ser vid Idol-veteranerna Alexander Kronlund, Kishti Tomita, Anders Bagge och den nya jurymedlemmen Katia Mosally.

Under veckan som varit har juryn fått se många olika talanger och personligheter, men det var en som gjorde lite extra starkt intryck på de - nämligen Amena Alsameai.

I en intervju med Hänt berättar hon nu om familjens stöd och hur det var att komma till Sverige efter att ha flytt kriget i Jemen.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Amena Alsameai flydde från krig i Jemen

Amena är uppvuxen i Jemen men var tvungen att lämna sitt hemland på grund av krig. I programmet berättar hon om passionen för musik och hur hennes historia har påverkat henne.

– Jag började sjunga när jag var elva år gammal men jag kunde inte fortsätta på grund av kriget i Jemen. Min passion för musik försvann men när jag kom till Sverige så sjöng alla så jag kände att det var dags att gå tillbaka till musiken, berättar hon innan hon fortsätter:

DÖDSFALL Kishti Tomitas stora sorg bakom kulisserna

– För mig är musiken en plats som är villkorslös. En plats där ingen annan har någon kontroll förutom jag. Att vara här i Idol betyder mycket för mig för nu kan jag stå här och sjunga medan alla lyssnar på mig.

Artisten om familjens stöd och hur det var att komma från Sverige

Amena har nu varit i Sverige i två år, men skulle du fråga henne för flera år sedan hade hon aldrig trott att hon skulle hamna här.

– Jag har aldrig trott att jag skulle komma hit. Jag visste inte ens att det fanns ett land som hette Sverige. Men människorna är jättesnälla. Jag är väldigt tacksam att jag fick komma hit, berättar hon.

Nu står hon i Idol och har golvat hela svenska folket. Och familjen är minst sagt stolta.

– De stöttar mig jättemycket. Speciellt min syster. Jag älskar dem. Jag finner inga ord. De är jätteimponerade och är stolt över mig. Jag kan inte tro att det är sant, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Robin Bengtssons barnplan med Sigrid Bernson

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrossos hårda ord om Pernilla Wahlgrens hus i Nyhetsmorgon

SENASTE NYTT!