Idol-juryns ord om Chris Kläfford i Americas got talent

När Chris Kläfford deltog i America got talentnämndes inte hans Idol-bakgrund överhuvudtaget.
Nu berättar Idol-juryn för Hänt vad de egentligen tycker om mörkandet.

Chris Kläfford, 30, slog igenom i Idol för två år sedan, där han inte helt oväntat stod som segrare i slutändan. Han blev en tittarfavorit redan efter sin första stund i tv-rutan, och till fansens förtjusning kunde de nu i höst återigen se honom i tv-rutan – men inte i något svenskt program.

Chris Kläfford var nämligen en av alla de tävlande i amerikanska talangprogrammet, America got talent – och nog blev han en favorit hos många tittare även där. Tittarna röstade honom hela vägen till semifinalen, och juryn gav honom stående ovationer.

Men i semifinalen tog det stopp. När han framförde egna låten If not with you, for you kritiserades han av juryveteranerna Simon Cowell, 59, och Howie Mandel, 63.

– Jag älskar dig och du har en fantastisk röst, men jag vet inte om jag älskar din strategi, sa juryveteranen Howie Mandel, 63, enligt Parade och fortsatte:

– Den här låten nådde inte fram till mig. Din första låt var John Lennons och den lyfte taket. Jag tror inte att det här kommer ge dig rösterna.

Även jurymedlemmen Simon Cowell, 59, sågade artisten.

– Låten du sjöng i mellanomgången var din starkaste och jag tror att du borde ha sjungit den ikväll, sa han i tv-programmet.

Efter att artisten åkte ur programmet skrev han om sin känslor i ett inlägg på Instagram, där han tackade alla som röstat på honom.

”Snacka om en galen resa. Jag skickar så mycket kärlek till alla som har röstat vidare mig så lång i den här tävlingen. Hela den här grejen var något jag aldrig trodde att jag skulle få uppleva. men tack vare er blev jag en semifinalist i en av de största underhållningsshowerna i världen.”

Jag älskar er alla och hoppas att vi ses snart!

Tittarna reagerade på att han dolde Idol

Något som många tittare reagerade på när de såg Chris Kläfford i det amerikanska programmet var att de inte alls nämner att Chris Kläfford vunnit Idol. I Nyhetsmorgon på TV4 berättade han varför.

– Vi spelade in auditionen i mars och de sa att vi inte behövde prata om det för det kommer att komma fram i vilket fall. Det är bara söka på mitt namn så kommer det upp, sa Chris Kläfford och fortsatte:

– Jag vet inte hur de tänker, det är ju de som väljer för det är ju inte jag som sitter och klipper sen, jag pratar ju om allt och är inte alls hemlig av mig.

Idol-juryns kommentar kring mörkandet

När Hänt träffar Idoljury-medlemmarna Kishti Tomita, 55, och Anders Bagge, 51, frågar vi hur de kände över att Chris Kläfford inte nämner sin medverkan i det svenska programmet.

– Han sa de på sociala medier i alla fall. Det vet nog han bäst själv varför han inte sa mer, säger Anders Bagge.

– Nej men det spelar väl ingen roll. Det gör inget, säger Kishti Tomita.

Anders Bagges teori är att det helt och hållet är det amerikanska programmets strikta regler som ligger bakom mörkandet.

– Är det någon som vet vart han kommer ifrån så är det Chris Kläfford. Han vet att han kommer härifrån, det är fint. Det är ganska strikta regler i USA och det är även ett annat programformat. Så det kan vara något sådant, säger han och får medhåll från Kishti Tomita:

– Nej precis det behöver inte var han som bestämt det heller.

– Det tror inte jag heller, det ligger nog någon annanstans, säger Anders Bagge.

FOTO: Stina Stjernkvist / TT

SENASTE NYTT!