LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Idol-deltagaren i koma efter missen under inspelningen

19 dec, 2017 
När den brittiske ”Idol”-stjärnan Darius Campbell skulle medverka i en reklamfilmsinspelning för ett välgörenhetsprojekt gick det mesta snett. Det hela slutade med att han hamnade i koma.
Annons

Darius Campbell, 37, var en av deltagarna i brittiska ”Idol” 2002, innan han slog igenom som musikalartist. Men idag ägnar han sig inte enbart åt musiken, utan är även delaktig i välgörenhetsprojekt. Tillsammans med skådisen Keira Knightley, 32, och racerföraren Lewis Hamilton, 32, är han grundare av ”Fresh2o” som är ett vattenfilter.

Men ett av de senare välgörenhetsprojekteten gick inte alls som planerat. Det var nära att det tog hans liv under en reklaminspelning. Poängen med filtret var att det renade vattnet från 99,9 % av alla farliga bakterier, och för att bevisa det i reklamen var tanken att han skulle dricka vattnet ur floden Themsen, vilket han också gjorde. Det skulle han inte ha gjort. När han senare var på besök hos sina föräldrar kollapsade han, på grund av att han fått i sig det smutsiga vattnet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det visade sig att jag hade hjärnödem, vilket gör att din hjärna sväller och blir större än din skalle. Min pappa räddade mitt liv. Han tog mig till sjukhuset där jag snabbt fick diagnosen, ska han ha sagt till The Mirror, enligt Aftonbladet.

Annons

Vattnet som han fick i sig ur floden Themsen gav honom ett virus som slutade med att han hamnade i koma. Som tur var vaknade han till slut, men då drabbadas han istället av panik över att de skickat de icke-fungerande filtren till människor som kunde ha dött av just det. Efteråt visade det sig dock att filtret aldrig använts på de flod-vatten som han fått i sig.

– Så helt oavsiktligt bevisade jag att vattenfiltret fungerar. De andra som drack vattnet, ur en flaska med filter i, blev inte sjuka.

Foto: IBL

Annons