LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ida Warg om varför hon slutade amma sonen Elvis

06 okt, 2020 
Ida Warg och Alexander Pärleros
Influencern Ida Warg hade en svårt start när hon började amma sonen Elvis.
I Malou efter tio berättar hon nu om ångesten och smärtan de första månaderna.
– Så fort jag slutade amma så blev det roligt att vara mamma, säger Ida Warg i programmet.
Annons

Videon kunde inte hittas

Influencern och hälsoprofilen Ida Warg, 33, är sedan två år tillbaka gift med maken Alexander Pärleros, 35. Tillsamman har de sonen Elvis.

Parets syns flitigt på sociala medier och de har en gemensam Youtube-kanal där man får en inblick i familjelivet. Den senaste tiden har de bland annat visat upp sin kamp för att få klart drömhuset som de håller på att bygga ute i Nacka-området.

Men Ida Warg har fler bollar i luften. Dels har hon ett eget brun utan sol-serie och den egna podcasten ”Sånt är livet” som hon driver tillammans med maken.

Ida Wargs smärta: ”Bet mig i handen”

Under måndagen gästade Ida Warg Malou von Sivers i Malou efter tio för att prata om amning. Influencern valde att berätta att hon haft en tuff start när hon skulle börja amma sonen Elvis. Hon kände en sådan smärta när hon skulle amma att hon började få ångest inför varje gång.

– Jag satt och bet mig i handen för att det gjorde så ont. Och det var i bröstet det gjorde ont på mig, inte i bröstvårtorna, säger hon i programmet.

Annons

Ida Warg berättar också att hon satt och grät när hon försökte pumpa. Till slut valde hon att söka hjälp på BB. Men hon upplevde inte att hon fick den hjälp hon behövde på sjukhuset

– De sa att det såg bra ut men det hjälpte ju inte mig, säger hon.

Ida Warg i Malou efter tio
Ida Warg i ”Malou efter tio”.

”Ångest inför varje amning”

Idag är Elvis två år och Ida Warg har fått distans. När hon tänker tillbaka på den tuffa tiden ser hon det som ett trauma.

– Jag hade även ångest inför varje amning. Så fort jag slutade amma så blev det roligt att vara mamma.

Trots att det var jobbigt för Ida Warg så valde hon ändå att vara ärlig inför sina följare och delade med sig av sina erfarenheter. Och responsen hon fått har varit blandad.

– Det var både ris och ros. Jag fick höra att jag var en dålig mamma som inte försökte mer. Men också från folk som varit i samma situation som kanske inte ar vågat berätta. Det är ju skambelagt. De har peppat och stöttat och tycker att det är bra att jag vågat vara ärlig, säger hon.

Även om det har varit tufft så känner ändå Ida Warg att hon fått lärdomar.

– Jag har fått mycket pekpinnar, men även bra råd. Kanske jag skulle lyssnat på de som känner mig och Elvis och inte alla andra.

FOTO: TV4, Eero Hannukainen/TT

Annons