LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Ica-Jerry stoppas – problemen med rollen: ”Det är Jättejobbigt”

12 apr, 2024 
Maria Broberg
Många känner igen skådespelaren Mats Melin som karaktären ”Ica-Jerry” från deras kända reklamfilmer.
Men att vara ett välkänt ansikte är inte alltid så roligt.
I en intervju med Expressen berättar Mats vad han egentligen känner.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ica-profilen Magnus Skogsberg nya framtidsbesked– då lägger han nerBrand logo
Ica-profilen Magnus Skogsberg nya framtidsbesked– då lägger han ner

Ica-reklamfilmerna började sändas 2001 och sedan dess har de varit väldigt omtyckta av svenska folket. Från reklamserien har vi fått lära känna de välkända karaktärerna Stig, Ulf, Stina, Cindy och inte minst Ica-Jerry.

Mats Melin, 54, är skådespelaren som spelar rollen som Ica-Jerry och när han gjorde sin första entré 2009 fångade han snabbt svenska folkets hjärtan.

Men det är inte alltid en dans på rosor att vara ett känt ansikte. När Expressen är på besök under en Ica-rekalminspelning berättar Mats hur han egentligen tycker att det är att så många känner igen honom som just Ica-Jerry.

Mats Melin berättar om reklamerna: ’’Jättejobbigt’’

Förutom rollen som Ica-Jerry har Mats Melin varit med i filmen Hur många lingon finns det i världen? där han spelade rollen som Kjell-Åke, och han är även aktiv inom Glada Hudik-teatern.

När Expressen är på besök under en inspelning av Ica-reklamerna springer de in i Mats Melin som berättar hur tufft det kan vara ibland att vara ett känt ansikte.

Annons

– Det är jättekul att jobba här men det kan bli mycket kan jag säga. Det är jättejobbigt. Det är inte så kul när jag är på väg hem med tågen och blir stoppad hela tiden. Folk ropar och frågar om jag är Ica-Jerry, säger Mats till tidningen.

Därför försvann Mats från reklamfilmerna

Några få år efter Mats första reklamfilm 2009 kom beskedet att han hade bestämt sig för att hoppa av Ica-reklamfilmerna. Anledningen till avhoppet var att Mats kände sig trött.

Mats var väldigt saknad av det svenska folket när han försvann från filmerna men några år senare gjorde han en storslagen comeback och är återigen en återkommande karaktär i reklamserien.

FOTO: TT, SKÄRMDUMP YOUTUBE

Annons