LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Ia Langhammer bor med sin mamma – anledningen bakom: ’’Är jättetrött”

09 maj, 2024 
Ia Langhammer bor idag med sin mor och dotter i en delad lägenhet. – Det blev en naturlig väg, förklarar skådespelaren i P4 Extra.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marie Sernholt tvingas lämna intervjun – avbryts av tvillingsönernaBrand logo
Marie Sernholt tvingas lämna intervjun – avbryts av tvillingsönerna

Skådespelaren Maria Christina Langhammer, 61, eller Ia Langhammer, som de flesta känner igen henne, är mest ihågkommen för sin roll i Det som göms i snö. Hon spelade även rollen som Camilla Anderhage i Lasse Åberg-klassikern Hälsoresan – En smal film av stor vikt.

Idag bor Ia ihop med sin mamma Berit, 85, och dottern Milly, 21, i en lägenhet där alla har varsitt rum. En konstellation som hon berättar mer om när hon gästar P4 Extra Gästen.

Ia Langhammer om att bo med sin mamma och dotter

Det är programledaren Titti Schultz som leder in på skådespelarens boendesituation.

– Nu ska vi ta upp ett ämne som du är jättetrött på att prata om, nämligen att du lever i ett generationsboende!, säger hon och skrattar.

Annons

– Ja, det är väl jätteroligt!, svarar Ia.

– Hur hamnade ni i den här situationen?

Ia förklarar att hon och hennes mamma delar lika intressen, något som underlättar det hela.

– Vi kan diskutera politik, livet, vi är nyfikna båda två. Vi har likheter och det är därför det fungerar.

Ia Langhammers mamma blev synskadad: ”Naturlig väg”

Men en av de stora anledningarna bakom beslutet var även att Ias mamma blev synskadad, något som gjorde det svårt för henne att bo ensam.

– Det här är ju inte skrivet i sten. Det har pågått i några år men man ska också veta att jag flyttade hemifrån väldigt tidigt, säger hon och fortsätter:

– Det blev en naturlig väg.

– Men när du då träffar någon härlig människa, någon form av varmare känsla uppstår… Hur funkar det?, frågar Titti nyfiket.

– Hur skulle det inte kunna funka? Antingen skaffar man större då eller så flyttar jag hem till den. Inte vet jag. Då får man väl bli särbo.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons