TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Hustrun Gunilla om Hasse Alfredsons hälsa: Han orkar inte längre

30 dec, 2016 
AvLeif Schulman
Guldbaggegalan 2013 var Hasse Alfredsons sista framträdande. Hustrun Gunilla berättar att 85-åringen är färdig på scen.
Annons

På Gulbaggegalan 2013 tilldelades Hasse Alfredson, 85, Hedersguldbaggen. Han fick stående ovationer av den galaklädda publiken och höll sedan ett nära tio minuters långt tal, till synes improviserat men väl inövat, som förde tankarna till hans berömda Lindeman-figurer.

Det kom att bli den folkkära underhållarens sista framträdande.

– Jag hade gått och tänkt på vad jag skulle säga i dag. Men jag hade inget manus. Det var jättefint. Det är ett mycket berömt pris och jag blev väldigt glad, sa han efteråt till Expressen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Redan då var Alfredson trött på att underhålla och hade med all rätt dragit sig tillbaka efter en osannolik karriär som roare och estradör alltsedan 60-talet med kumpanen Tage Danielsson, som avled 1985. Inför sin 80-årsdag 2011 intervjuades Hasse Alfredson i DN.

– Jag har tappat lusten. Jag skriver ingenting. Jag gör ingenting. Jag bara går omkring och gnäller. Usch, fan. Jag hatar att jag ska fylla 80, sa han då.

Annons

Att läget inte blivit mycket bättre bekräftar nu hans hustru Gunilla Alfredson för Expressen:

– Ja, han mår inte så bra. Men han finns fortfarande. Men han kan ju inte uppträda på något sätt, säger hon.

Paret, som varit gifta sedan 1956 bor på Lidingö utanför Stockholm. Gunilla bekräftar att maken inte har några som helst planer på att göra några fler framträdanden.

– Nej, absolut inte. Det ska han inte göra. Han är lite gammal så han orkar inte längre. Han bor hemma och sköter sig hemma.

“Gammal man gör så gott han kan”, för att citera Alfredsons berömda sketch från Gula Hund 1963.

Foto: IBL

Annons