Så träffades Janne Andersson och frun Ulrika – avslöjar sanningen bakom

Janne Andersson och Ulrika Andersson

Janne Andersson och frun Ulrika har varit ett par i 35 år och gifta i snart 30. Men hur träffades de egentligen? Läs egna orden här!
10 av sveriges hunkigaste idrottsstjärnor
Slå på ljud

Förbundskaptenen Janne Andersson, 58, och frun Ulrika Andersson, 55, har varit ett par i över 35 år och gifta i snart 30. Tillsammans har de två vuxna barn, döttrarna Louise, 29, och Julia, 27. De är däremot utflyttade, så Janne och Ulrika bor ensamma i ett hus på Lidingö, Stockholm. Men hur träffades de? Och var?

Hur träffades Janne Andersson och Ulrika? Egna berättelsen

Det var hösten år 1985 på högskolans idrottspedagoglinje på Eketångaskolan i Söndrum som glimten tändes för första gången.

Ulrika var då 19 år gammal, uppvuxen i Barkarby i Stockholm, och hade flyttat ner för att studera till idrottspedagog – samma linje som Janne vid den tiden pluggat ett år.

– Jag kommer ihåg Janne med sin hellugg, sina mjukisbrallor och sin fåniga portfölj som han hade fått när han hade jobbat extra på landstinget. Och jag minns särskilt en fest på kåren i en lokal under matsalen, då var vi ju inte mer än 200 elever på skolan. Den gången satt Janne och Mats Jingblad och kastade grejer i nacken på mig och tyckte det var skitroligt, har Ulrika tidigare berättat i en intervju med Hallandsposten och fortsatt:

– Sedan bodde jag i en lägenhet inne i stan och då brukade Janne cykla förbi utan att hålla i styret för att imponera på mig. Jag hade ju umgåtts med äldre killar i Stockholm och tyckte det var fruktansvärt barnsligt. Men samtidigt charmigt.

Janne Andersson med sin fru Ulrika på röda mattan

Ulrika och Janne.

FOTO: Patrik Österberg/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

I november samma år blev Janne och Ulrika ihop. Och sedan dess har de varit ett par!

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för sågade och hånade Idol-deltagarna

LÄS OCKSÅ: Här är de kändisar som medverkar i säsong 4 av Anders knackar på

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN