Hugh Hefners krav för att sälja Playboy Mansion

Det är dags för bokslut. Nu vill Hugh Hefner sälja legendariska Playboy Mansion. Men han ställer ett väldigt specifikt krav...

Har du sisådär 1,7 miljarder kronor över? Då kan du köpa loss skandalomsusade Playboy Mansion, fäste för några av världens mest legendariska partynätter.

Playboy Mansion i all sin prakt.

Playboy Mansion i all sin prakt.

Det är Hugh Hefner, 89, som själv vill få till stånd (!) en försäljning. Men enligt källor till nöjessajten TMZ är den åldrade Playboy-grundarens prislapp i det högsta laget. Den herrgårdsliknande boningen från 1927 är snarare värd cirka 750 miljoner kronor och då är det husets anor som trissar upp priset.

Dessutom finns en hake. Hugh Hefner vägrar lämna ägorna i Holmby Hills i Los Angeles. I villkoren finns nämligen stipulerat att han ska få bo kvar så länge han lever.

Hugh Hefner - ingår i priset.

Hugh Hefner – ingår i priset.

För den hugade spekulanten väntar en rundvisning i den gigantiska fastigheten. Men det finns ett undantag. Ingen får kika in i Hugh Hefners sovrum.

Mediemannen och kvinnotjusaren skapade herrmagasinet Playboy 1953 och har styrt mediehuset sedan dess. I höstas meddelade innehållschefen Cory Jones att tidningen skulle sluta med nakna kvinnor och anta en mer modern stil.

Den sista kvinnan att fronta magasinet blir Pamela Anderson, 48, i numret som kommer ut i mars.

Månaden därpå fyller Hugh Hefner 90 år. Om den virila entreprenören lyckas få till en försäljning av Playboy Mansion innan dess återstår att se.

Välanvänd spegelgrotta i Playboy Mansion.

Välanvänd spegelgrotta i Playboy Mansion.

Foto: IBL, Stella