TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Hovets nya bild på kronprinsessan Victoria väcker frågor

27 jun, 2020 
https://image.hant.se/image-4978193?imageId=4978193&width=1320&height=689
Linnea Lundgren
Vi befinner oss just nu mitt uppe i en coronapandemi.
Kungafamiljens medlemmar har sedan länge varit isolerade för att inte riskeras att drabbas av sjukdomen.
Nu väcker hovets nya bild på kronprinsessan Victoria och prins Daniel frågor hos följarna.
Annons
Allt om kronprinsessan VictoriaBrand logo
Allt om kronprinsessan Victoria

Kronprinsessparet har under våren isolerat sig på Haga slott och på distans försökt fullgöra sina uppdrag. Denna tid har varit väldigt prövande för hela kungafamiljen då även kungaparet varit isolerade på slottet Stenhammar i Södermanland.

Precis som för resten av Sveriges befolkning har pandemin tagit hårt på kungafamiljen, särskilt för Victoria som berättat om hur saknaden för vänner och familj har blivit stor. Samtidigt har kungafamiljen varit väldigt angelägna om att visa sitt stöd till de insatser svenska folket gör i samhället under pandemin.

Under våren har både kungaparet och kronprinsessparet haft många möten över nätet i sina respektive slott och varit väldigt sparsamma med att göra fysiska besök på andra platser.

Oron för prins Daniel

Samtidigt meddelar hovet att samtliga besök planeras efter myndigheternas rekommendationer och man har gjort allt för att inte ta verksamheternas tid och resurser i anspråk. Just detta har lett till många reaktioner hos många i allmänheten.

Annons

När prins Daniel var 35 år och var nyförlovad med kronprinsessan Victoria var hela Sveriges strålkastarljus riktad mot honom, men samtidigt bar han på en hemlighet – inom kort skulle hans pappa Olle Westling donera sin ena njure i en väldigt riskfylld transplantation på Karolinska universitetsjukhuset för att rädda livet på prins Daniel.

Bilden som väcker frågor

På Kungahusets officiella instagramkonto publicerades nyligen flera bilder på det sommarklädda kronprinsessparets besök hos flera företag och verksamheter. Denna gång var prins Daniel tillbaka på Karolinska universitetsjukhuset tillsammans Victoria, men nu var det inte som patient utan för att ge uppskattning till vårdpersonalen som tar hand om patienter som drabbats av covid-19.

Detta besök är dock något som skapat stor oro för många då prins Daniel på grund av sin transplantation tillhör en riskgrupp. Flera har kommenterat inlägget där man ifrågasätter om prins Daniel verkligen ska vara ute bland folk.

“Vågar prins Daniel vara ute bland folk , han ska vara rädd om sig tycker jag”, skriver en orolig följare medan flera andra undrar varför kronprinsessparet inte bär mask.

Men det är inte bara oroliga kommentarer som trillar in. Flera följare hyllar även kronprinsessan Victoria och prins Daniel för sitt stora engagemang.

“Så fint om vi får en vi-känsla istället för “tävla om vem är värd mest” särskilt då vi alla behövs för varandra”, skriver en följare.

FOTO: TT/ Kungl. Hovstaterna 

Annons