Hovet: Då gifter sig Carl Philip och Sofia Hellqvist

Hovet gick nyligen ut med pressmeddelande: Carl Philip och Sofia Hellqvist gifter sig lördagen den 13 juni nästa år. Platsen blir Slottskyrkan i Stockholm.

Så var det äntligen klart! Prins Carl Philip, 35, och Sofia Hellqvist, 29, gifter sig lördagen den 13 juni nästa år. Platsen blir Slottskyrkan i Stockholm, samma kyrka som prinsessan Madeleine, 32, och Chris O’Neill, 40, gifte sig i förra sommaren.

– Vi ser fram emot ett sommarbröllop i mitten av juni då Sverige är väldigt vackert. Det är en stor dag för oss och vi är väldigt glada, säger Carl Philip och Sofia i ett pressmeddelande.

Lördagen den 13 juni gifter sig Carl Philip och Sofia. Foto: Kungahuset

Lördagen den 13 juni gifter sig Carl Philip och Sofia. Foto: Kungahuset

Att det blev just den 13 juni var allt annat än självklart. Flera tippade på den 27 juni, alltså på ettårsdagen av deras förlovning. Men med tanke på vad hovets biträdande informationschef Annika Sönnerberg berättade i en intervju med Aftonbladet är datumet mycket speciellt för det blivande brudparet.

– Det var ett datum som både prinsen och Sofia Hellqvist känner mycket för och då är de glada att de kunde få det datumet som sin bröllopsdag. De ser fram emot detta och är väldigt glada.

I vanlig ordning är det generalmajor Håkan Pettersson som ska leda planeringen. Han var ensam samordnare när kronprinsessan Victoria gifte sig med Daniel Westling. Och det var minsann ingen simpel uppgift.

– Det var väldigt mycket arbete, har han sagt tidigare till Svensk Damtidning.

SENASTE NYTT!