Hovet avslöjar - prinsessan Madeleines sommarplaner

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine brukar resa till familjen i Sverige under sommaren.
Men nu råder ovanliga omständigheter.
Hovets informationschef Margareta Thorgren berättar nu om prinsessfamiljens sommarplaner.

Hela den svenska kungafamiljen har fått göra stora förändringar i sina liv på grund av det rådande läget med Coronaviruset, Covid-19.

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia tillhör som 70-plussare en riskgrupp för Coronaviruset. Därför var de snabba med att isolera sig på slottet i Stenhammar utanför Flen.

Sitt arbete sköter de digitalt. Det är också med hjälp av videosamtal som kungafamiljen håller kontakten med varandra.

drottning Silvia och kungen

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

För kungaparet är videosamtal inget nytt. Prinsessan Madeleine bor ju i Florida, USA, sedan snart två år tillbaka. Där lever hon och maken Chris O’Neill med barnen prinsessan Leonore, 6, prins Nicolas, 4, och prinsessan Adrienne, 2, i ett vackert hus.

Hovet har tidigare berättat för Hänt att prinsessan Madeleine håller tät kontakt med familjen i Sverige med hjälp av digitala möten.

– Familjen mår bra och följer de instruktioner som gäller för landet där de bor. Självklart är det mycket kontakt digitalt med Sverige, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Hänt i mars.

Chris O'Neill och kungen pratar med varandra

FOTO: Jonas Ekströmer / TT

Det finns förstås en oro för att någon i kungafamiljen skulle smittas av Coronaviruset. Hovet berättar att de är beredda om detta skulle ske.

– Vi jobbar ständigt med planer och följer naturligtvis här i Sverige de instruktioner som Folkhälsomyndigheten ger, sa Margareta Thorgren till Hänt i våras.

Gör upp sommarplaner

Från och med den 13 juni kommer de som inte har några sjukdomssymptom att kunna resa inom Sverige, det meddelade statsminister Stefan Löfven häromdagen.

– Jag förstår att människor har längtat efter det här beskedet och gärna vill skynda sig att boka resor och träffa familj som bor i andra delar av landet, men läget är fortfarande allvarligt. Det här innebär inte att faran är över. Varenda resa som görs i sommar ska göras med försiktighet som ledord, sa Stefan Löfven under en pressträff.

Prinsessan Madeleine och Chris under ett paraply

Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill.

Men för Hänt berättar nu Margareta Thorgren att prinsessan Madeleine vill resa till Sverige och familjen på Öland i sommar – om omständigheterna tillåter detta.

– Ja, prinsessfamiljen vill gärna komma hem till sommaren till Öland om restriktionerna i USA tillåter det, skriver Margareta Thorgren i ett meddelande till Hänt.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, TT