TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Hovet avslöjar - prinsessan Madeleines sommarplaner

07 jun, 2020 
Lina Arvidsson
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine brukar resa till familjen i Sverige under sommaren.
Men nu råder ovanliga omständigheter.
Hovets informationschef Margareta Thorgren berättar nu om prinsessfamiljens sommarplaner.
Annons
Allt om prinsessan MadeleineBrand logo
Allt om prinsessan Madeleine

Hela den svenska kungafamiljen har fått göra stora förändringar i sina liv på grund av det rådande läget med Coronaviruset, Covid-19.

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia tillhör som 70-plussare en riskgrupp för Coronaviruset. Därför var de snabba med att isolera sig på slottet i Stenhammar utanför Flen.

Sitt arbete sköter de digitalt. Det är också med hjälp av videosamtal som kungafamiljen håller kontakten med varandra.

drottning Silvia och kungen
FOTO: Jonas Ekströmer/TT

För kungaparet är videosamtal inget nytt. Prinsessan Madeleine bor ju i Florida, USA, sedan snart två år tillbaka. Där lever hon och maken Chris O’Neill med barnen prinsessan Leonore, 6, prins Nicolas, 4, och prinsessan Adrienne, 2, i ett vackert hus.

Annons

Hovet har tidigare berättat för Hänt att prinsessan Madeleine håller tät kontakt med familjen i Sverige med hjälp av digitala möten.

– Familjen mår bra och följer de instruktioner som gäller för landet där de bor. Självklart är det mycket kontakt digitalt med Sverige, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Hänt i mars.

Chris O'Neill och kungen pratar med varandra
FOTO: Jonas Ekströmer / TT

Det finns förstås en oro för att någon i kungafamiljen skulle smittas av Coronaviruset. Hovet berättar att de är beredda om detta skulle ske.

– Vi jobbar ständigt med planer och följer naturligtvis här i Sverige de instruktioner som Folkhälsomyndigheten ger, sa Margareta Thorgren till Hänt i våras.

Gör upp sommarplaner

Från och med den 13 juni kommer de som inte har några sjukdomssymptom att kunna resa inom Sverige, det meddelade statsminister Stefan Löfven häromdagen.

Annons

– Jag förstår att människor har längtat efter det här beskedet och gärna vill skynda sig att boka resor och träffa familj som bor i andra delar av landet, men läget är fortfarande allvarligt. Det här innebär inte att faran är över. Varenda resa som görs i sommar ska göras med försiktighet som ledord, sa Stefan Löfven under en pressträff.

Prinsessan Madeleine och Chris under ett paraply
Prinsessan Madeleine och Chris O´Neill.

Men för Hänt berättar nu Margareta Thorgren att prinsessan Madeleine vill resa till Sverige och familjen på Öland i sommar – om omständigheterna tillåter detta.

– Ja, prinsessfamiljen vill gärna komma hem till sommaren till Öland om restriktionerna i USA tillåter det, skriver Margareta Thorgren i ett meddelande till Hänt.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, TT

Annons