LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Hotell Romantik-Kerstin ljög om sin ålder: ”Höll på att svimma”

03 apr, 2024 
Hedvig Tärnholm
Kerstin Stålhammar
Kerstin Stålhammar ville ta chansen i kärlekens spel men ljög om sin ålder.
–Hade jag sagt 85 då hade de ratat mig direkt, berättar hon.
Annons
Hotell Romantik-Merja hissar och dissar dejting-normerBrand logo
Hotell Romantik-Merja hissar och dissar dejting-normer

Kerstin Stålhammar, 85, berättar för Nyheter 24 om varför hon ljög om sin ålder när hon ansökte om att bli en av deltagarna i Hotell romantik.

Säsong två av Hotell romantik är i full gång. Kerstin Stålhammar är en av deltagarna som hade längtat efter kärlek under många år när hon såg första säsongen av programmet och tog mod till sig att söka. Men det fanns en sak som oroade henne, och det var att hon var för gammal. Därför valde hon att ljuga om sin ålder och sa att hon var 75 år istället för 85 i sin ansökan.

– Hade jag sagt 85 då hade de ratat mig direkt. Det är så mycket ålderism i samhället, men man kan inte slå alla över en kam när det gäller ålder, berättar Kerstin för Nyheter 24.

Kerstin blev dock tvungen att bekänna sin ålder under ett videosamtal när castingen till programmet fortfarande pågick, och som tur var valde produktionen att ta med henne i programmet ändå trots hennes ålder.

Annons

Dolde sin ålder för de andra deltagarna: ”Höll på att svimma”

Kerstin ville inte heller att de andra deltagarna skulle få reda på hennes egentliga ålder. Hon känner sig yngre än vad hon är själv och hoppades att de manliga deltagarna skulle se henne för den hon är och inte för hennes ålder. Hon delade sin ålder med en av de andra deltagarna och hoppades att denne skulle bevara hemligheten men det dröjde inte länge innan det läckte ut till de andra.

– Anneli höll på att svimma när hon hörde min ålder. Jag föll för henne för att hon var så mysig, men hon kunde inte hålla tyst om det tyvärr. Det var synd, men det var mitt eget fel, säger Kerstin till Nyheter 24.

Kerstin berättar vidare för Nyheter 24 att hon själv tror att det var hennes ålder som avskräckte de manliga deltagarna från att förälska sig i henne eftersom många män vill ha en yngre kvinna.

FOTO: SVT

Annons