ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Hotell romantik-Göran Jansson om fruns död – turbulent timmarna innan

06 feb, 2023 
Hotell romantik
Hotell romantik-deltagaren Göran Jansson var tillsammans med sin hustru i 45 år innan hon gick bort i alzheimers.
Nu berättar han om dramatiska timmarna innan hustrun dog och saknaden efter att förlorat sin livspartner.
– Det var lite uppjagat, de visste inte hur de skulle bete sig nattsköterskorna, säger Göran till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pia Johansson om responsen efter Stjärnorna på slottet: ”Gripande”Brand logo
Pia Johansson om responsen efter Stjärnorna på slottet: ”Gripande”

Göran Jansson, 70, är en av pensionärerna som söker efter kärleken i SVT:s Hotell romantik. I den nya dejtingserien Hotell får vi följa med när 28 kärlekstörstande singlar checkar in på ett alphotell för att dejta varandra. Till skillnad från många andra dejtingsåpor är åldersgränsen just 65 plus.

– Det är lite knepigt att se sig själv. Man vet väl inte riktigt vad man sagt och gjort. Men det var jättebra hela inspelningen, de var jätteduktiga och proffsiga. Vi var väl omhändertagna, säger Göran i en intervju med Hänt.

Göran Jansson förlorade sin fru i alzheimers: ”Hade varit ihop i 45 år”

I programmet har Göran kommit väl överens med Maria Sosuk, 66, men vad är det egentligen som gör de två till en så bra match?

Annons

– Det är väl just att vi är så olika. Jag är lugn och hon är vild och sprallig. Det är väl just det, säger Göran.

Kunde du ana att du sökte efter någon som är sprallig?

– Ja men kanske. Det framkom ju där i programmet att min fru gick bort i alzheimers för tre år sedan.

Var hon en sprallig kvinna?

– Ja det var hon. Hon var leklysten och lekte mycket med barn. Hon tycker verkligen om barn.

Det var under en danstillställning och Göran träffade sin Agneta. De tillbringade nästan hela sina vuxna liv tillsammans men plötsligt blev Agneta sjuk.

– Vi hade varit ihop i 45 år. Vi var ihop och fick våra fyra barn, eller den äldsta dottern hade Agneta sedan en tidigare relation, säger Göran.

År 2015 började en av döttrarna reagera på att deras mamma glömde bort saker, något som Göran i det läget inte märkt av.

Annons

– Sen blev hon bara sämre och sämre. Tillslut kunde jag inte ha henne här hemma för jag fick göra allt. Då hamnade hon på ett demensboende.

– Dottern har ett hus i Spanien så vi var där i oktober 2019. När jag kom tillbaka hade jag fått massor av samtal från boendet, då var hon febrig och dålig. De ville att vi skulle komma, så vi var där och vakade i en hel vecka hos henne, sen somnade hon in på en söndag.

Dramatiska händelsen timmar innan hustruns död

I Hotell romantik berättar Göran att makarnas sista tid blev turbulent, timmar innan hon somnade in spelades en dramatisk händelse upp i rummet.

– Klockan var ett på natten, de kom in och gav henne morfin varannan timme. Så ville de då höja sängen lite för att komma åt bättre och vända henne så hon inte skulle få liggsår. Då när de skulle sänka sängen igen så gick den bara upp, desto mer de skulle sänka, desto högre gick den. Tillslut var den uppe i det högsta läget, säger Göran.

– Det var jättehögt upp i luften så det var svårt att flytta över henne. Agnetas syster sa att "nu ser jag henne knappt längre". Det var lite uppjagat, de visste inte hur de skulle bete sig nattsköterskorna.

Några timmar senare gick Agneta bort.

Att förlora någon man har varit tillsammans med hela sitt liv, hur mår man?

– Man blir tagen av det. Så är det. Nu mår jag rätt så bra,

FOTO: SVT

Annons