Hoppar av Lotta på Liseberg efter svåra hälsobeskedet – hon ersätter

Årets säsong av Lotta på Liseberg har precis dragit igång,
men nu möts tittarna av det sorgliga beskedet att en artist har hoppat av.
”Så sorgligt”, skriver artisten efter beskedet.
0:36

Efter reklamen: Mikael Sandström om husjakten i Spanien med kärleken Lotta Engberg

(0:36)

Slå på ljud

Lotta Engberg är en minst sagt folkkär profil. Hon slog igenom för många år sedan med dansbandet Kicki, Bettan och Lotta och har bland annat bjudit på den stora hiten Fyra bugg och en Coca Cola.

Idag känner nog många igen henne från Bingolotto som hon leder tillsammans med Stefan Odelberg. Men det är inte det enda hon är aktuell med. Nu under sommaren leder hon ju även det folkkära programmet Lotta på Liseberg.

Lotta Engberg om att äntligen få uppträda framför publik

Lotta har gjort Lotta på Liseberg i många år, men de senaste åren har varit väldigt annorlunda. På grund av pandemin har de nämligen inte haft någon publik, men i år är det andra bullar.

Johanna Lind Bagges hyllning till Lotta på Liseberg

Se klippet här!

I Nyhetsmorgon berättar Lotta om glädjen över att äntligen få göra programmet inför publik igen.

– Det ska bli så underbart. För två somrar sen var vi helt själva. Att sjunga allsång utan någon i publiken... men vi hade helt fantastiska gästartister som inte klev av utan var kvar, säger hon då innan hon erkänner:

– Jag älskar ju mitt jobb men då hade faktiskt jag mardrömmar. Men nu känner jag ett enormt sug att få möta publiken.

Hoppar av Lotta på Liseberg efter sjukdomsbeskedet – hon ersätter

Under måndagskvällen gästades programmet som vanligt av många välkända namn. Cassi Opeia, Arvingarna, Emmi Christensson, Paul Rey och Frida Öhrn var nämligen de som välsignade publiken och tittarna med sina vackra stämmor.

Nästa vecka skulle ingen mindre än Tycker om dig-sångaren Sylvia Vrethammar gästa programmet, men under måndagskvällen kom beskedet om att den 76-åriga artisten hoppar av.

Anledningen bakom det plötsliga avhoppet är artistens hälsa. Några av hennes muskler utsattes nämligen för extrem belastning under en konsert i Stockholms konserthus nyligen, vilket har orsakat starka smärtor.

”Så otroligt sorgligt, som jag har sett fram emot denna livesändning med Lotta! Att bland annat få tillfälle att sjunga allsång med publiken i ’Tycker om dig’! Hade säkert låtit så fint! Smärtlindring var heller inget alternativ, då det krävs rejäla doser som dessvärre sänker skärpan. Tittar nästa vecka och önskar min ’stand in’ lycka till!” skriver Sylvia Vrethammar i en hälsning.

Vrethammar kommer istället att ersättas av artisten Maja Kristina, som är dotter till det tidigare kändispar Agneta Sjödin och Niklas Strömstedt.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!