let's dance 2023

Hon ersätter Linn Hegdal i Let's dance 2023

LINN HEGDAL, FILIP DIKMEN

Folkkära dansare har försvunnit från årets säsong av Let's dance.
Här är dansarna som ersätter Katja Lujan Engelholm och Linn Hegdal.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Snabba frågor med Maria Sur från Melodifestivalen
0:33

Efter reklamen: Snabba frågor med Maria Sur från Melodifestivalen

(0:33)

Slå på ljud

Snart är det äntligen dags för en ny säsong av Let's dance. Ända sedan 2006 har svenska folket få se våra kändisar visa upp vad de kan inom dans. Under årens lopp har det korats vinnare som Ingemar Stenmark, Benjamin Ingrosso och Kristin Kaspersen.

Med åren har även de professionella dansarna blivit riktigt folkkära kändisar. Två dansare som varit med många gånger och vunnit tävlingen flera gånger var är veteranerna Katja Luján Engelholm, 31, och Linn Hegdal, 27.

Let's dance har alltid legat Linn nära om hjärtat och de senaste åren har det gått som på räls. År 2020 vann hon med John Lundvik, år 2021 vann hon med Filip Lamprecht, 25, och i fjol slutade hon på en andra plats med Filip Dikmen, 26.

Även Katja är uppe och nosar på den åtråvärda glasskon. 2021 kom hon tvåa ihop med Anis don Demina, 29, och i fjol vann hon med Eric Saade, 32.

Därför hoppar Linn Hegdal av Let's dance

Linn har tidigare berättat om den verkliga anledningen bakom sitt avhopp.

Nu ska jag inte göra en alldeles för stor grej av detta… Men! Jag har bestämt mig för att inte vara med i årets säsong av Let's dance. Som ni vet så pluggar jag heltid och terminen jag går nu kunde inte kombineras med en massa dans tyvärr. Så efter många om och men landade jag i att tacka nej och satsa på skolan istället. I alla fall i år..”, skriver Linn på Instagram och fortsätter:

Känns jättekonstigt, lite sorgligt men ändå rätt. Mest för att det där jobbet är något av det roligaste jag någonsin gjort och varit mitt liv de senaste fem åren. Det kommer kännas lite tomt. Men!!! Jag kommer få sitta i publiken och uppleva programmet utan stress för första gången och samtidigt vara ett steg närmare min examen. Så nu vet ni det. Hoppas och tror att jag inte har gjort min sista dans på det där golvet än! Men just nu ser jag fram emot att heja på alla stjärnor som är en del av det där otroliga programmet istället. Puss på er!

Här är Linn Hegdals ersättare i Let's dance

Med andra ord försvinner två ikoniska dansare från årets startfält och nu står det klart vilka som kommer in som deras ersättare. De nya namnen består av:

  • Ines Stefanescu
  • Ida Sund
  • Tove Villför
  • Hedvig Löfwall

De enda namnen som vi känner igen från tidigare är Jasmine Takács och Cecilia Ehrling.

LINN HEGDAL, FILIP DIKMEN
Karin Törnblom/TT

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN