LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Hon ersätter Birgitta Rasmusson i Hela Sverige bakar 2020

28 aug, 2020 
Elisabeth Johansson ersätter Birgitta Rasmusson i Hela Sverige bakar 2020
Snart är äntligen tv-programmet Hela Sverige bakar tillbaka!
Dock har en stor förändring skett.
Birgitta Rasmusson är ersatt – av Elisabeth Johansson.
Annons
Hela kändis-Sverige bakar 2020: Alla deltagareBrand logo
Hela kändis-Sverige bakar 2020: Alla deltagare

Då står det klart att det blir en ytterligare säsong av Hela Sverige bakar. Men säsongen som kommer att visas hösten 2020 är inte riktigt sig lik. En av huvudpersonerna i programmet är utbytt.

Kakdrottningen Birgitta Rasmusson, 80, är en svensk kokboksförfattare som bland annat varit med och framställt kokböckerna Rutiga kokboken och Sju sorters kakor. Sedan 2012 har hon varit domare i tv-programmet Hela Sverige bakar tillsammans med Johan Sörberg. Men nu blir det alltså ändring på det.

Men i höst kommer tittarna inte få se Birgitta Rasmusson mer. Hon har bytts ut och istället syns nya jurymedlemmen Elisabeth Johansson i rutan.

Vem är Elisabeth Johansson?

Elisabeths meritlista inom bakning är minst sagt lång och innehållsrik. Hon är mångfaldigt prisad inom både bakning och matlagning.

År 2004 kammade hon hem en guldmedalj i Matlagnings-OS i kategorin konditor, samt en silvermedalj med laget.

Annons

När det gäller att bedöma och sitta i en jury har Elisabeth erfarenhet där också. Hon sitter i juryn för både Årets kock och Årets konditor 2020.

– Det ska bli superkul att säsongen snart är igång! Aldrig hade jag kunnat ana att bakning kunde sätta igång så många olika känslor, säger Elisabeth i ett pressmeddelande. Hon fortsätter:

– De tävlande har varit fantastiska som bakat i både extrem kyla och värme och överraskat oss med många spännande bakverk.

Här är alla deltagare i Hela Sverige bakar 2020
FOTO: TV4

Tina Nordströms sorg över saknaden av Birgitta Rasmusson

Kocken och programledaren Tina Nordström som länge lett programmet är peppad inför kommande säsong.

– Det är alltid lika roligt att trampa in i det där tältet fyllt av härliga och baksugna tävlanden, säger Tina Nordström i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det blir såklart en förändring när Birgitta inte är där, men vi är alla otroligt glada över Elisabeth som ny jurymedlem. Hon är benhård men rättvis och kompletterar Johan Sörberg på ett fantastiskt sätt.

TINA NORDSTRÖM
FOTO: TT

Hela Sverige bakar har säsongsstart onsdag 16 september klockan 21.00 i TV4 samt på TV4 Play och C More.

FOTO: Cecilia Möller/TV4, TT

Annons