LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Arnold Schwarzeneggers erbjudande till Greta Thunberg

27 sep, 2019 
AvAgnethe Alm
Arnold Schwarzenegger Greta Thunberg
Klimataktivisten Greta Thunberg befinner sig just nu i USA där hon bland annat talat inför kongressen och träffat flertalet stora politiker.
I SVT:s Skavlan berättar Greta om sin tid i USA och berättar att bland annat Arnold Schwarzenegger hört av sig till henne under vistelsen.
Annons
Elle Fanning svimmade efter klädmissen – kritiseras av fansenBrand logo
Elle Fanning svimmade efter klädmissen – kritiseras av fansen

Klimataktivisten Greta Thunberg, 16, har uppmärksammats världen över det senaste året – och numera känns hon igen även utanför Sveriges gränser. Allt började med hennes klimatstrejk utanför riksdagen i Stockholm och numera reser hon världen över för att prata om klimatkrisen. I dagarna har hon befunnit sig i USA, där hon bland annat talat inför kongressen i Washington DC och inför FN:s klimatmöte i New York.

I SVT:s Skavlan berättar Greta Thunberg om sin tid i USA och hur hon har upplevt dagarna. Bland annat berättar hon att det är många som känner igen henne ute på gatorna i New York och att flera velat ta bilder med henne. Men än är hennes resa inte över – nästa destination är Montreal i Kanada.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Hur tar du dig till Montreal? frågar programledaren Fredrik Skavlan, 53.

Sedan tidigare är det känt att Greta Thunberg vill resa så klimatsmart som möjligt och har därför tagit beslutet att sluta flyga helt. Till USA tog hon sig via segelbåt, då det var otänkbart för henne att flyga över Atlanten på grund av luftfartens miljöpåverkan.

Annons

Greta Thunberg om Arnold Schwarzeneggers ord

I Skavlan förklarar Greta Thunberg att det är många som hört av sig och förklarat att de gärna lånar ut sina elbilar, för att Greta ska kunna ta sig till Montreal på ett klimatsmart sätt. Men det är särskilt en persons erbjudande som betytt lite extra mycket för henne – nämligen erbjudandet från Hollywood-legendaren och politikern Arnold Schwarzenegger, 72.

– Det är väldigt många som vill låna ut till exempel sin elbil. Det bästa erbjudandet är nog… eller ett av de roligaste erbjudandena är att Arnold Schwarzenegger har erbjudit mig att jag ska få låna hans elbil om jag vill, säger Greta Thunberg i programmet och skrattar.

FOTO: SVT, TT/Nicholas Kamm

Annons