LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Hollywoods mest extrema kroppsförvandlingar

03 dec, 2015 
AvMikaela Råberg
Medan vissa fuskar med fatsuits och bodydoubles finns det andra som lägger om hela sina liv för en filmroll. Här är några skådisar som inte sparade på krutet.
Annons

1. Chris Hemsworth

Många är vana att se Chris Hemsworth, 32, som muskelpaketet och hammarsvingaren Thor, men inför rollen i Lost at sea tvingades han göra sig av med sina vackra muskler. Allt för att se ut som den svältande sjöman han spelar.

Provade just en ny diet kallad ‘Lost at sea’. Rekommenderar den inte“, skriver han själv på Twitter.

Trots att skådisen ser ut att ha tappat rejält visade vågen bara en viktnedgång på sju kilo…

Foto: Instagram, All Over Press
Chris Hemsworth som utmärglad sjöbruten och sig själv. Foto: Instagram, IBL

2. Christian Bale

Få skådisar har förändrat sig så mycket som Christian Bale, 41, gjort för sina roller. Och all möda har faktiskt gett honom flera fina filmpriser. För The Machinist, 2004, gick han ner 30 kilo med en diet bestående av ett äpple och en konservburk tonfisk om dagen. Det gick även åt en hel del sockerfria tuggummin och cigaretter.

Annons

Nästa filmkontrakt efter rullen var Batman Begins, vilket innebar att han bara hade sex månader på sig att biffa till sig och gå upp 45 kilo! I The fighter fem år senare var det återigen en utmärglad lekamen som gällde, men lagom till American Hustle, 2013, tjockade han till sig och gick då upp 20 kilo fett. Cheeseburgare hörde till vardagskäket.

Foto: IBL
Christian Bale i The MachinistBatman Begins och American Hustle. Foto: IBL

3. Natalie Portman

Natalie Portman, 34, har alltid varit petite, men när hon skrev på för rollen som ballerinan Nina Sayers i Black Swan var hon tvungen att tappa tio kilo från sin redan slanka kropp. Pyttesmå portioner med kalorisnål mat, samt hård styrke- och baletträning upp till 16 timmar per dag under ett års tid gjorde susen. Skådisen har själv sagt att hon var ”riktigt, riktigt smal”, men att det var nödvändigt för filmen. Natalie vann en Oscar för besväret.

Annons
Foto: IBL, Stella Pictures
Natalie Portman i Black Swan och som vi är vana att se henne. Foto: IBL, Stella Pictures

4. Mila Kunis

Mila Kunis, 32, vann visserligen ingen Oscarsstatyett för sin roll som Natalie Portmans ballerinarival, men hon arbetade minst lika hårt för att vara trovärdig i rollen. När Mila var som smalast vägde hon bara 43 kilo, vilket är det minsta hon någonsin vägt i vuxen ålder.

– På foton och i filmen såg jag fantastiskt ut, men i verkliga livet såg jag bara äcklig ut, har hon tidigare sagt till E!.

När inspelningen var över gick hon snabbt upp mer än tio kilo.

Annons

– Det var inte för att jag hade viktproblem, det här är min normala vikt som jag vägde innan.

Foto: IBL, Stella Pictures
Mila Kunis i Black Swan och på röda mattan. Foto: IBL, Stella Pictures

5. Matthew McConaughey

I Magic Mike visade Matthew McConaughey, 46, upp sig från sin deffade sida. Hans stenhårda abs gick inte av för hackor – men när han gick in i rollen som aids-sjuka Ron Woodroof i Dallas Buyers Club var rutorna däremot borta. Hela 15 kilo muskler hade han tappat och fansen chockades av skådisens insjunkna kindben. Men han vann en Oscar!

Annons
Foto: IBL, Stella Pictures
Matthew McConaughey har gått från Magic Mike till Dalls Buyers Club och tillbaka. Foto: IBL, Stella.

6. Jared Leto

Pizza byggde 43-årige Jared Letos kropp när han gick upp 27 kilo för sin roll som John Lennons mördare Mark Chapman i Chapter 27, men precis som för kollegan Matthew McConaughey var det bara att sluta äta inför filmen Dallas Buyers Club. Jared spelade en transsexuell kvinna och gick all in i rollen.

– För mig handlar det aldrig om hur många kilon jag går ner, det handlar om rollen. Jag fokuserade på vad det betydde att vara en transsexuell kvinna, berättade han i Vulture.

Annons
Foto: Dailymail,
Hängivne Jared Leto i Chapter 27 och Dallas Buyers Club. Foto: Stella Pictures, IBL, Dailymail

7. Curtis ”50 Cent” Jackson

Vi har aldrig sett Curtis ”50 Cent” Jackson, 40, som den plufsiga typen, men det visade sig att han hade lite att ta av när han bantade ner sig hela 25 kilo för rollen som cancersjuk fotbollsspelare i All Things Fall Apart, 2011. Normalt väger rapparen 97 kilo till sina 183 centimeter, men under filminspelningen stannade vågen på ynka 72 kilo. Flytande måltidsersättning byggde kroppen på bara nio veckor, så väl som flera timmar om dagen på löpbandet.

Annons

– Jag var svältande, har han själv sagt på sin hemsida.

Foto: Twitter, Stella Pictures
50 Cent i filmen All Things Fall Apart och på scen. Foto: Twitter, Stella Pictures

8. Chris Pratt

Att skippa öl och börja träna gjorde verkligen underverk för Chris Pratts, 36, figur. Inför sin roll som Peter Quill i Guardians of the Galaxy slimmade han ner sig rejält och tappade 30 kilo fett, men lade samtidigt på sig muskler. Självklart kunde han inte låta bli att instagramma resultatet av sina svettiga timmar på gymmet.

Foto: Stella Pictures, Instagram
Chris Pratt gick från mysmullig till deffad för Guardians of the Galaxy. Foto: Stella Pictures, Instagram

9. Renée Zellweger

Renée Zellweger, 46, fick utstå mycket kritik när det blev känt att hon – en spinkig amerikan – skulle spela rollen som britternas favorit; den knubbiga, vindrickande och rökande Bridget Jones. Men Renée gav hatarna svar på tal när hon tvingade i sig 4 000 kalorier per dag (ofta 20 donuts) för att fylla ut Bridgets hudfärgade mormorstrosor. Direkt efter filminspelningen 2001 tappade hon alla extrakilon för att kort därefter lägga på sig igen inför uppföljaren 2004.

Annons

– Jag fick en panikattack när jag hörde hur farligt det är att viktpendla så mycket under en sådan kort tid, sa hon i Shape.

Men trots det var hon inte sen att tacka ja till ännu en Bridget Jones-film som för tillfället spelas in.

Foto: IBL, Stella Pictures
Renée Zellweger som Bridget Jones och efter viktraset. Foto: IBL, Stella Pictures

10. Tom Hardy

Snyggingen Tom Hardy, 38, har antagit många olika skepnader. Inför sin roll som den ökände Charles Bronson i filmen Bronson från 2008 lade han på sig 19 kilo fett och muskler. Tre år senare var det dags för ännu mer och i Warrior hade han gått upp 13 kilo muskler. Men inte räckte det, för när Tompa spelade superskurken Bane i The Dark Knight Rises hade han samlat på sig ytterligare 13 kilo muskler!

Annons
Foto: IBL, Stella Pictures
Tom Hardy gick från biff i Bronson till biffigare i Warrior och superbiff i The Dark Knight Rises. Foto: IBL, Stella Pictures

11. Charlize Theron

Med utväxt, flottigt hår, inga ögonbryn och dålig hy var det få som kände igen Charlize Theron, 40, som seriemördaren Aileen Wuornos i Monster. Den kända skönheten hade gått upp 13 kilo med en diet bestående av flottiga munkar och för det belönades hon med en Oscar!

Foto: IBL, Stella Pictures
Charlize Therons förvandling i Monster är en av Hollywoods mest berömda. Foto: IBL, Stella Pictures

12. Jake Gyllenhaal

Som boxaren Billy Hope i Southpaw förvandlades Jake Gyllenhaal, 34, till en muskulös boxare. Med alla timmar av tung styrke- och boxningsträning kunde Jake i princip äta vad som helst, men skådisen höll sig till komplexa kolhydrater och en massa protein. I rollen dessförinnan i Nightcrawler var han i det spinkigaste laget och vägde 10 kilo mindre.

Annons

Jake är van att transformera sig för jobbet och vem minns inte hans dregelframkallande lekamen i Prince of Persia, 2010? Då gick han upp 15 kilo muskler.

Foto: IBL
I Prince of Persia, Nightcrawler och Southpaw har Jake Gyllenhaal visat sin bredd. Foto: IBL

13. Beyoncé

Inför rollen som Deena Jones i Dreamgirls var Beyoncé Knowles, 34, tvungen att bli av med sina berömda kurvor. Under två veckor fick hon inte i sig något annat än drinkar gjorda på citronjuice blandat med vatten, lönnsirap och cayennepeppar!

Foto: IBL, Stella Pictures
Efter Dreamgirls återfick Beyoncé snabbt sin vanliga fysik. Foto: IBL, Stella Pictures

Andra läser också: 

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons