TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Hollywood-kvinnornas protest – därför klär de sig i svart på Golden Globe

17 dec, 2017 
AvSofia Börjesson
I januari går Golden Globe av stapeln. Och höstens extremt uppmärksammande #MeToo-kampanj verkar lämna sina spår även där. Nu planerar några av Hollywoods kvinnliga skådespelare att bära svart – som en tyst protest.
Annons

Under höstens viktigaste hashtag, #MeToo, har Hollywoods kvinnor berättat om otaliga sexuella trakasserier och övergrepp som de har fått utstå i sitt arbete. Det började med anklagelserna mot filmproducenten Harvey Weinstein, för att sedan sprida sig vidare till Louis C.K., Kevin Spacey och många, många fler.

Hashtagen har levt sedan i oktober och än är den inte död. Enligt US Weekly kommer kvinnliga skådespelare nu att göra en gemensam manifestation genom att bära svarta kläder på Golden Globe 2018, i solidaritet med sina utsatta kollegor och medsystrar.

Det hela började med en liten grupp kvinnliga skådespelare som ville göra något för att uppmärksamma #MeToo under filmgalan, men har nu vuxit till en allt större manifestation.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

“Den här rörelsen sprids fort och i stort sett alla nominerade och övriga inbjudna kvinnor deltar. Alla stylister som redan har haft klädprovningar håller nu på att byta ut kläderna till sina klienter”, säger en källa till US Weekly.

Det är ännu inte känt vilka som står bakom den tysta protesten, men bland de nominerade i Golden Globe finns bland annat Meryl Streep, Jessica Chastain, Helen Mirren, Emma Stone, Nicole Kidman och Reese Witherspoon.

Golden Globe Awards 2018 kommer att äga rum den 7 januari och programleds av Seth Meyers.

Artikeln publicerades först på ELLE.

Foto: IBL

Annons