LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Höggravida Helena Bergström stoppad – nu berättar hon

20 feb, 2024 
helena bergström
Helena Bergström ville absolut inte sätta sin fot på Guldbaggegalan.
Men det beslutet stoppades hon ifrån.
– Fortfarande när jag hör signaturen till Guldbaggen, kan jag få tokångest, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Helena Bergström om dystra beskedet: ”Det var en kul upplevelse”Brand logo
Helena Bergström om dystra beskedet: ”Det var en kul upplevelse”

Helena Bergström, 60, är en av Sveriges främsta skådespelare och på 90-talet uppmärksammades hon rejält för sina insatser i Pariserhjulet och Sista dansen. Båda rollerna ledde till guldbaggar.

År 1995 var hon även guldbaggenominerad för rollerna i filmerna Änglagård, Sprängaren och Någon annanstans i Sverige. På den tiden var det TV4 som sände Guldbaggegalan och tittarna fick då telefonrösta fram århundradets bästa svenska kvinnliga skådespelare.

Bland de nominerade hittar vi även Ingrid Bergman och Greta Garbo men trots den hårda konkurrensen slutade det ändå med att Helena var den som vann!

Helena Bergström stoppades – var höggravid med dottern Molly

Men något som många kanske inte visste var att Helena egentligen inte ville sätta sin fot på Guldbaggegalan det året. Det gick dock inte för sig.

Annons

Och hon stoppades från sitt beslut att inte vilja komma på galan.

I en ny intervju med Aftonbladet berättar Helena vad det hela berodde på. Hon var nämligen höggravid med dottern Molly Nutley, 28.

– Fortfarande när jag hör signaturen till Guldbaggen, kan jag få tokångest, ungefär som när man blev retad i skolan. Jag var höggravid med Molly och hade tackat nej till galan. När de sa att det stod mellan Garbo, Bergman och mig sa de att jag måste komma. De andra kunde ju inte det. Samtidigt ringer min syster och säger att glasbruket de hade höll på att göra priset. Hon tyckte förstås det var kul att jag var en av de nominerade. Så jag tänkte att jag kan väl sitta där i salongen och vinka till alla som ändå röstat på mig. På plats, letade jag efter Isabella Rossellini. Tänkte att hon är väl där och tar emot priset för sin mamma, säger Helena till tidningen.

Colin Nutley om att jobba med sin fru Helena Bergström

Helena Bergström har varit gift med Colin Nutley, 79, sedan 1990 och tillsammans har de barnen Molly och Timothy Nutley, 26.

Colin är regissör och ligger bakom nästan alla filmer som Helena spelat huvudrollerna i. Bland annat Änglagård, Heartbreak hotel, BlackJack, och nu senast Bröllop, begravning och dop.

– Jag har alltid älskat att jobba med Helena. Det är lätt att skilja på privatliv och jobb, det blir så när man växer upp med det, har Colin tidigare sagt i Nyhetsmorgon.

HELENA BERGSTRÖM, MOLLY NUTLEY, COLIN NUTLEY
Även Molly brukar ha roller i sin pappas filmer.Karin Törnblom/TT

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons