Höggravida Ellen Bergströms oro inför förlossningen

Höggravida Ellen Bergström avslöjar stora oron inför förlossningen: ”Panik”

Den 14 april är Ellen Bergströms och Niclas Lijs dotter beräknad att födas.
Mitt bland förberedelserna berättar nu skådespelaren om oroskänslorna hon känner inför förlossningen.
Ellen Bergström om graviditeten
Slå på ljud

Skådespelaren Ellen Bergström, 29, och Bachelor-profilen Niclas Lij, 34, har varit tillsammans i två år. Under hösten avslöjade Ellen att hon är gravid och att paret väntas få en flicka under våren. Det är första gången för dem båda att ta sig ann föräldrarrollen även om Ellen ofta tillbringar tid med sin systerdotter.

Under graviditetens gång har skådespelaren varit öppen med sin oro komplikationer som kan uppstå under en graviditet.

– Det är klart att man är rädd att något ska hända. Just eftersom att bebisen är i magen och inte utanför, så kan man ju inte se, om man inte är på ultraljud dagarna i ända, har Ellen tidigare berättat för Hänt.

Förberedde sig mig videos

Nu är det bara två veckor kvar tills parets dotter är beräknad och för att förbereda sig inför förlossningen tittade Ellen och Niclas på ett par förlossningsvideor tillsammans. Detta delade de med sig av i en video på Youtube-kanalen Gravid vecka för vecka, där följarna med jämna mellanrum fått ta del av parets uppdateringar. Främst var det när de kollade på Sanna Brådings förlossningsvideo som Ellen reagerade som starkast. När Sanna lyfte upp sitt nyfödda barn på bröstet kunde Ellen inte hålla tårarna tillbaka.

– Jag blir jättekänslig, förklarade hon i videon och torkade sina tårar.

Även Niclas kände starka känslor under klippets gång.

– Jag fick rysningar i hela kroppen när jag fick se bebisen. Shit vad sjukt att se det där, sa han.

Känslorna inför förlossningen

Dagen som paret länge längtat efter närmar sig nu med stormsteg, i en ny video på kanalen berättar Ellen om tankarna kring vad som snart ska komma att ske och känslorna kring det.

– Tanken av att hela det här paketet ska ut genom det här lilla hålet här. Det gör att jag får lite smått panik, säger Ellen i videon och tar sig på magen.

Trots hennes oro försöker hon försäkra sig om att förlossningen kommer att gå bra.

– Fast jag vet ju att våran kropp är gjorde för det. Vi är gjorda för det här. Men ändå, det är lite sjukt, säger hon och fortsätter:

–Ne men det ska nog gå bra. Min syster klarade det galant och det känns liksom som att jag och min syster är väldigt lika i kroppen. 

FOTO: Youtube/Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN