Hjälp! Jag ska gå på opera – här är alla deltagare i programmet

Tenoren Rickard Söderberg tar med fem deltagare på en spännande resa i operans värld i SVT:s nya programsatsning Hjälp! Jag ska på opera.

I SVT:s nya satsning Hjälp! Jag ska på opera möter programledaren och tenoren Rickard Söderberg, 45, fem olika kända ansikten för att introducera dem till hans värld – operan.

Trots att han själv är en megastjärna på den internationella operascenen så har han för svenska folket kanske mest gjort sig känd för sin medverkan i program som Hela Kändissverige bakar och Let's dance. Han har även varit med och lett Team Rickard i TV4:s Körslaget och är sedan länge en viktig röst i HBTQ-frågor.

Opera är en minst sagt speciell form av musik och konst – som kanske inte känns så tillgänglig för alla idag. En som däremot jobbat för, och lyckats med, att göra operan mer folklig är tenoren Rickard.

För ett par år sedan berättade Rickard i programmet Anders Knackar på om det hot och hat som han utsatts för efter att ha blivit utnämnd till Årets gay vid QX-galan 2016.

– Ibland när jag blir äggad av folk så tänker jag på hur mycket energi de lägger på det där. De ska först köpa äggen, sen ta sig runt på stan med de små ömtåliga äggen och när de väl ser mig säger de “åh, där är han!” och kastar. Jag kan inte förstå att människor kan välja att lägga så mycket energi på det. För två veckor sedan slängde de glödande fimpar på mig, sa han i programmet då.

Rickard Sjöderberg blir programledare för SVT:s Hjälp! jag ska på opera

Trakasserierna har dock inte stoppat Rickard – snarare tvärt om. Och nu är han alltså tillbaka i tv-rutan med sitt alldeles egna program.

I Hjälp! Jag ska på opera ska Rickard besvara frågorna kring operan och dess historia med hjälp av popsångerskan Peg Parnevik, fotbollsexperten Daniel Nannskog, rallykartläsaren Tina Thörner, schlagerdrottningen Kikki Danielsson och trummisen Mickey Dee.

Några av frågorna som kommer att besvaras är vad ska jag ha på mig? Varför sjunger de så konstigt? Hur ska jag orka sitta i fyra timmar?

Peg Parneviks chock

Dessutom kommer Rickard att utmana deltagarna med spännande uppdrag som har en koppling till operans ädla värld.

Bland annat får en chockad Peg Parnevik följa med Rickard till Kungliga Operan för en fyra timmar lång föreställning efter att hon fått uppleva en 300-år gammal teaterscen där hon fått hjälpa till med dekormålningen.

Hjälp! Jag ska på Opera sänds i fem avsnitt och har premiär på SVT 17 februari. Programmet visas på SVT1 varje onsdag kl. 21.00 men går även att se på SVT Play.

FOTO: TT

Senaste nytt