TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Hillary Clintons hämnd efter otrohetsskandalen med Monica Lewinsky: "Slog Bill blodig med bok"

20 apr, 2015 
AvCharles Thulin
Det var på slutet av 1990-talet som Bill Clinton var otrogen med Monica Lewinsky. Hillary Clintons hämnd? Hon slog honom blodig med en bok.
Annons

Det var 1998 som världen fick reda på skandalromansen mellan USA:s dåvarande president Bill Clinton, då 49, och praktikanten Monica Lewinsky, då 22. I Vita huset hade man redan känt till hemligheten i tre år. Att otrohetsaffären uppdagades började när en städerska kom in i presidentparets sovrum och fick en rejäl chock. Lakanen i dubbelsängen var täckta av, vad som visade sig vara, Bills blod. Presidenten hävdade att han “skadat sig efter att ha gått på toaletten mitt i natten”, en historia som de anställda inte köpte.

– Vi är rätt säkra på att Hillary slog honom med en bok. Hon hade 20 stycken att välja mellan på sitt nattduksbord, sa en anställd till författaren som Kate Anderson Brower, som skrivit den nya boken “The residence” som handlar om några av Vita husets skandaler.

Det var iskallt mellan Bill och Hillary Clinton under slutet av 1990-talet. Foto: IBL
Det var iskallt mellan Bill och Hillary Clinton under slutet av 1990-talet. Foto: IBL

Det var inte bara Vita husets anställda som kände till Bills affär med praktikanten. Även hans hustru Hillary Clinton, då 48, ska ha känt till allt.

Annons

– Ibland råkade de i högljudda bråk. De chockade personalen med sina högljudda svordomar. Ibland var det iskall tystnad, skriver Brower.

Bill Clinton dömdes snabbt i världspressen efter att hans äventyr med Lewinsky blivit allmän kännedom. Även i hemmet fick han kalla handen.

– I tre eller fyra månader 1998 sov han på en soffa på kontoret som gränsade till deras sovrum på andra våningen. De flesta kvinnliga anställda tyckte att han fick vad han förtjänade, skriver författaren.

Bill och Hillary har varit gifta sedan 1975 och trots prövningarna håller de ihop än idag.

Andra läser:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons