LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Herngren om sexscenerna med Skäringer: ”Inte min kåta våtdröm”

11 okt, 2017 
När Felix Herngren gästar Rix Morronzoo ska han förklara för Laila Bagge hur en sexscen i tv-serien ”Solsidan” går till. Och dessa scener med motspelerskan Mia Skäringer får inga bra betyg.
Annons

I morgonens Rix Morronzoo var deras nya gäst Felix Herngren, 50, på plats i studion. Förutom att snacka i radion en gång i veckan ägnar sig Felix åt att regissera och skådespela – framförallt känner vi igen honom som Alex i tv-succén ”Solsidan”. Radioshowens programledaren Laila Bagge, 44, väldigt nyfiken på att veta hur sexscenerna i serien går till egentligen, och tar därför tillfället i akt och frågar.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är ju inspelningens kanske jobbigaste ögonblick, förklarar Felix och fortsätter:

– Ska man få en sexscen att kännas på riktigt så måste man ju försöka inbilla sig att man är i en kåt stämning.

I tv-serien är karaktären Alex som Felix spelar, gift med karaktären Anna, som spelas av Mia Skäringer, 41. Därmed är det alltså henne han spelar in sexscener i sänghalmen med.

– Det finns ju en teoretisk chans att man skulle bli kåt på riktigt om man nu var med en motpart som man är väldigt småkåt på, säger han och fortsätter:

Annons

– Mia Skäringer är en fantastisk person, men inte min kåta våtdröm.

Felix berättar också om hur hans fru Clara Herngren, 38, dök upp på en ”Solsidan”-inspelning en gång när det råkade vara just en sådan här scen som skulle fångas på film. Han varnade henne, men hon å andra sidan tänkte att det väl inte var något problem.

– Det var ohyggligt jobbigt. Hon kom helt oanmäld. Jag sa åt henne men hon satte sig och tittade ändå, sen tog det en minut innan hon sa att ”jag går och köper mig en kaffe istället”. Hon kände att det här går ju inte, avslutar Felix.

Foto: IBL

Annons