LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Henrik Zetterberg om pappalivet: "Extra roligt att komma hem efter matcherna"

17 feb, 2016 
AvSofia Hadjipetri Glantz
Henrik "Zäta" Zetterberg har förändrats i grunden av att vara pappa till lilla Love. Nu berättar idrottsprofilen om den nya viktiga rollen i sitt liv.
Annons

Henrik “Zäta” Zetterberg, 35, har inte bara ett stort och viktigt ansvar som lagkapten i hockeylaget Detroit Red Wings, där han spelat sedan 2002. I augusti fick han en ny betydelsefull roll, den som pappa till sonen Love, 6 månader. Nu berättar han om lyckan.

– Alla säger hur fantastiskt det är att bli förälder och hur annorlunda det blir, men man fattar det inte förrän man har honom i famnen och är det själv. Det förändrar allting och det är en otrolig och häftig upplevelse, säger Henrik Zetterberg i Expressen.

Söta! Henrik Zetterberg och Emma Zetterberg.
Söta! Henrik Zetterberg och Emma Zetterberg.

Ishockeyproffset träffade “Expedition: Robinson”-profilen Emma Zetterberg, 36, (tidigare Andersson) år 2006. Två år senare förlovade sig paret när den romantiske idrottsprofilen gick ner på knä och friade.

Annons

Då hade Emma Zetterberg redan gett upp karriären i Stockholm och flyttat till kärleken i Detroit. Det tre dagar långa bröllopet hölls däremot i Skåne i juli 2010.

Sedan dess har makarna hunnit starta stiftelsen Zetterberg Foundation och via den hjälper de barn och unga behövande via Hank’s Hockey Kids och Emma’s Angels med utbildning och sjukvård. Men just nu är det Love som får mest uppmärksamhet hemma i villan Detroit.

Henrik Zetterberg i Detroit Red Wings.
Henrik Zetterberg i Detroit Red Wings.

– Jag och Emma är otroligt glada och stolta över honom, han blir äldre och äldre och är med mer och mer hela tiden så det är fantastiskt. Det är extra roligt att komma hem efter matcherna, fortsätter Zäta.

Men även när Henrik Zetterberg är borta och tacklar motståndare på isen kan han med teknikens hjälp följa med i pojkens utveckling.

– Det är skönt att tekniken kommit så långt som den gjort så att jag kan se honom, prata med honom och ha kontakt varje dag.

Foto: IBL, TT

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons