Henrik Schyffert chockad: "Jag råkade buda mot mig själv"

Henrik Schyffert förlorade 18 000 kronor på nätauktion!

Henrik Schyffert, 48, har ett stort fotointresse och gillar att spendera pengar på fotokonst. Häromveckan budade han på en nätauktion på en av svenske naturfotografen Sune Jonssons bilder med utropspris på 4000 kronor. Komikern var upptagen med inspelningar och använde sig av en budrobot för att eventuellt vinna över de andra. Istället blev Schyffert blåst — av sig själv. Resultatet blev allt annat än bildskönt.

– Jag skriver in maxbud 30 000 kronor, den kommer aldrig gå upp till det, men jag vill verkligen ha den. När jag kommer hem och öppnar auktionen ska tavlan upp för budgivning och ligger kvar på 4000 kronor. Ingen har budat så jag tänker ”jag lägger en femhundring så får jag den”. Då väcker jag nån jävel och så plingar det till: 5000 spänn, berättar Schyffert i David Batras, 43, podcast.

LÄS ÄVEN: Henrik Schyfferts tokflört med Nour el Refai: ”Jag har en sexig ung syrisk tjej boendes hos mig”

Henrik Schyffert är en av Sveriges mest kända komiker.

Budgivningskriget fortsatte! Varje gång Schyffert budade var det nån som kontrade direkt!

– Jag blir helt tokig, spelmanisk och tänker: jag lägger mig inte, säger han vidare.

Men till slut bestämde sig Henrik Schyffert för att ge upp.

– Vid 22 000 kronor hoppar jag av. Jag tänker: det här går inte, det är nån galning. Jag kliver av. Då plingar det till i min e-post: “Grattis Henrik Schyffert, du har köpt Sune Jonssons foto för 22 000 kronor”. Då har jag alltså budat mot mig själv och trissat upp den med 18 000 kronor.

Henrik Schyffert måste bli bättre på att nätbuda.

Henrik Schyffert måste bli bättre på att nätbuda.

Komikern betalade ett rejält överpris och efter den sötsura vinsten fick han panik och försökte rätta till sitt misstag – utan framgång.

– De sa att de inte har någon varning mot budroboten eftersom “ingen kan vara så dum så man går in och budar mot sig själv”. Jag kan komma på en kille, säger Schyffert snopet.

Foto: IBL

SENASTE NYTT!