ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Henrik Lundqvists oro – rädd för att visa okända sidorna: ”Nervöst”

19 maj, 2023 
Daniel Sörensen
Henrik Lundqvists oro – rädd för att visa okända sidorna: ”Nervöst”.
Henrik Lundqvist tvingades avsluta sin framgångsrika karriär på grund av ett hjärtfel.
Den nya dokumentärfilmen Open heart handlar om målvaktens första månader efter operationen – tittarna får se alla hans okända sidor.
– Det är klart att det är lite nervöst, säger han till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Henrik Lundqvist: ”Man har haft lite flyt kanske”Brand logo
Henrik Lundqvist: ”Man har haft lite flyt kanske”

Ishockeymålvakten och OS-hjälten Henrik Lundqvist, 41, tvingades avsluta sin karriär 2021 på grund av ett hjärtfel. Då hade han precis lämnat New York Rangers efter drygt 15 år i klubben för att i stället tillbringa sina sista år i Washington Capitals.

Men det blev inget sagoslut på spelarkarriären för ”King Henrik”. Han tvingades i stället genomföra en hjärtoperation i januari 2021. I en intervju med Expressen berättar han mer om den hektiska tiden efter det abrupta avskedet.

– Det var så mycket som hände i mitt liv under tolv månader: allt från avslutet i Rangers, till hjärtoperation, bakslag, avsluta hockeykarriären… Det var mycket frågor man funderade på: var man var, vart man är på väg, hur man tacklar det, säger han.

Henrik Lundqvist i sjukhussängen efter hjärtoperationen.
Henrik Lundqvist i sjukhussängen efter hjärtoperationen.

Nervös för mottagandet

Nu för tiden är Henrik Lundqvist hockeyexpert på amerikansk tv, poddare samt huvudrollsinnehavare i den nya dokumentärfilmen Open heart som handlar om Lundqvists liv de första månaderna efter att hockeykarriären tog slut. Filmen premiärvisas på filmfestivalen i Tribeca i New York om en månad (förmodligen kan den streamas i höst), i samma område där 41-åringen bor tillsammans med frun Therese, döttrarna Charlise, 10, och Juli, 8 samt hunden Maja.

Henrik Lundqvist med hela familjen samlad.
Henrik Lundqvist med hela familjen samlad.

Han berättar att han är nervös för hur mottagandet kommer att bli. Plötsligt får supportrarna som bara sett hur han är på isen träffa den riktiga Henrik och se alla hans okända sidor.

Annons

– Ja, den är ju ganska privat, det är klart att det är lite nervöst. Men det var som en liten process jag gick igenom, och bearbetade allting, allt som hände. Och att jobba med det här, att prata med producenten – det är som en bearbetning i sig, under resans gång, säger han till Expressen.

Henrik Lundqvist om livspusslet med familjen

Henrik Lundqvist är en man som har många järn i elden. Utöver det faktum att han är tv-expert i MSG Networks (Madison Square Garden) som bland annat sänder Rangers matcher gör han även vissa NHL-studiosändningar i kanalen TNT och driver en nystartat podcast vid namn Club 30 with Henrik Lundqvist. Där intervjuar han tidigare elitidrottare såsom Lindsey Vonn, Eli Manning och Alex ”A-Rod” Rodriguez om deras karriärer.

Henrik Lundqvist träffade sin fru Therese Andersson 1998.
Henrik Lundqvist träffade sin fru Therese Andersson 1998.

Att han håller sig sysselsatt gör att han ibland tvingas prioritera jobbet mer än sin familj. Han försöker såklart att få så mycket tid med sin fru och sina döttrar som möjligt.

– Det går i vågor – ibland är det mycket, ibland är det lite. Men vi har gjort mycket resor under året och haft kul med vänner och familj, så det har varit en väldigt bra balans på allting, säger han.

FOTO: MJ Photos/Emirates Airlines/Shut/Shutterstock Editorial/TT, Instagram, NHL Network, Larry Marano/REX/Shutterstock Editorial/TT, Björn Larsson Rosvall/TT

Annons