ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Henrik Lundqvists känslostorm inför frun och barnen: ”Dramatiskt”

16 jun, 2023 
Daniel Sörensen
Henrik Lundqvists känslostorm framför familjen: ”Dramatiskt”.
Henrik Lundqvists framgångsrika hockeykarriär avslutades på grund av ett allvarligt hjärtfel.
I hans nya dokumentärfilm Open heart får tittarna bland annat höra samtalet med läkaren som berättade att ”Henke” riskerade att dö.
– Jag får frågor om det där samtalet och det är något jag aldrig kommer glömma, sa han efter premiärvisningen, enligt Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Henrik Lundqvist: ”Man har haft lite flyt kanske”Brand logo
Henrik Lundqvist: ”Man har haft lite flyt kanske”

För en månad sedan berättade målvaktslegendaren Henrik Lundqvist, 41, för Expressen om det abrupta slutet på den minst sagt framgångsrika hockeykarriären.

Han hade precis flyttat från New York Rangers, där han var i 15 år, till Washington Capitals. Men det blev aldrig någon match för ”Caps”. I stället upptäckte man att svensken hade ett hjärtfel som i förlängningen skulle kunna leda till döden om han fortsatte att spela.

I januari 2021 tvingades Henrik Lundqvist till en hjärtoperation. Ärret på bröstet syns visserligen utåt som en ständig påminnelse på vad som hänt, men det är framför allt det mentala ärret som gjort ondast.

Henrik Lundqvist och frun Therese Andersson.

Var nervös för mottagandet

I maj i år pratade ikonen med Expressen om sin nya dokumentärfilm Open heart som skulle komma att släppas inom kort. Filmen handlar om hans första månader efter att hockeykarriären tagit slut. Han var nervös inför släppet på grund av att han inte visste hur den skulle bli mottagen.

Annons

– Ja, den är ju ganska privat, det är klart att det är lite nervöst. Men det var som en liten process jag gick igenom, och bearbetade allting, allt som hände. Och att jobba med det här, att prata med producenten – det är som en bearbetning i sig, under resans gång, sa han då.

I går (natten mot fredag, svensk tid) var det då äntligen dags för premiär. Kön ringlade sig utanför OKX Theater i Tribeca på Manhattan – samma område som familjen Lundqvist bor i – och det var många hundra personer som ville se filmen om den svenske hockeymålvakten.

– Jag kommer ihåg, det var några gånger när vi filmade, och man tas tillbaka till de ögonblicken och det blir känslosamt men du vet…, säger Lundqvist med darr på rösten efter filmvisningen, enligt Expressen.

Hade frun och döttrarna på plats

Tillsammans med sin fru Therese Andersson och sina döttrar Charlise, 10, och Juli, 8, fick han ta emot stora applåder och mycket kärlek från publiken. Vid ett tillfälle vände han sig ut mot folket i filmvisningssalen och tackade de läkarna som hjälp honom under operationen. De var nämligen på plats under evenemanget också.

Annons

Vid ett tillfälle i Open heart kan man höra samtalet mellan Henrik Lundqvist, fru Therese och doktor Roselli. Det är då läkaren berättar för ”Henke” att han har ett allvarligt hjärtfel och att det kan leda till hans död om han fortsätter att spela med det.

Henrik Lundqvist, Therese Andersson och döttrarna Juli och Charlise.
Henrik Lundqvist, Therese Andersson och döttrarna Juli och Charlise.

– Jag får frågor om det där samtalet och det är något jag aldrig kommer glömma. Det var mycket att hantera. Men det har varit coolt att jobba med det här och hantera alla känslor. Jag känner mig så glad och tacksam och bara så pepp på vad som kommer härnäst, säger Lundqvist.

Carl Hagelin: ”Visar känslor utanför isen”

En av de drygt 900 personer som var på plats var vännen och före detta klubbkamraten Carl Hagelin, 34. Han var själv med i filmen, liksom flera andra NHL-profiler.

”Henke” med sin kompis Carl Hagelin, även han NHL-proffs.
”Henke” med sin kompis Carl Hagelin, även han NHL-proffs.

– Han öppnar verkligen upp sig, visar känslor utanför isen. Han nämnde väl det själv, att det är något han aldrig riktigt har tänkt på, hur han har resonerat när det kommer till honom som person, jämfört med honom som spelare. Och det har han kunnat göra de här senaste åren, efter något sånt här dramatiskt har hänt. Så det var en bra dokumentär, säger Hagelin.

FOTO: Adela Loconte/Shutterstock Editorial/TT, Adam Ihse/TT, Instagram

Annons