LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Henrik Lundqvist gråtmilda hyllning: ”Therese, du har varit en klippa!”

24 nov, 2023 
Nu är han en stjärna.
Under sin Hall of fame-kröning höll han ett känslosamt tal till frun Therese och resten av familjen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anja och Filippas nyckel i relationen: ”Vet våra roller”Brand logo
Anja och Filippas nyckel i relationen: ”Vet våra roller”

Det var 2021 som Henrik Lundqvist tvingades lägga ner sin hockeykarriär till följd av sitt brustna hjärta. Problemet var medfött och man visste på förhand att han skulle behöva operera.

Härom veckan blev hockeyproffset Henrik klar med sin Hall of fame-kröning på plats i Toronto.

På fredagen var det ringceremoni, under söndagen var det kavajutdelning och på måndagskvällen var det dags att hålla tal. Iklädd läcker smoking tackade han sina lagkamrater i New York Rangers, sin agent, sina tränare och även sin familj.

Hyllar hustrun efter tunga tiden: ”Klippa genom hela min karriär”

Han började berätta om ett minne från barndomen där han uttryckt en oro för mormor vid en träning.

– ”Tänk om jag blir fast här i den här lilla byn och ingen får veta hur bra jag är?” Så självförtroendet var det inget fel på som åttaåring, även om jag släppte in 30 mål på två matcher... så det kanske var mer vanföreställningar än självförtroende, skrattade han i talet.

Annons

Dock gick det ju mer än bra för målvakten.

– När vi var små sa pappa ”dröm stort” till mig och mina syskon, och det har jag aldrig glömt. Men det här hade jag inte kunnat drömma om.

På plats i publiken satt frun Therese, döttrarna Charlise och Juli, syskonen Joel och Gabriella, mamma Eva och pappa Peter.

Henrik passade också på att hylla och tacka hustrun och barnen.

– Till sist, till min vackra fru Therese, och mina barn Charlise och Juli. Tack för all stöttning och kärlek ni ger mig varje dag. Therese, du var en klippa under min karriär. Jag är så glad att jag får dela den här stunden med dig, sade han med tårar i ögonen.

Hustrun Therese har alltid hållit sig i bakgrunden

Henrik Lundqvist och Therese träffades år 1998. Vid tidpunkten spelade han i Frölunda.

Efter 13 år tillsammans gifte sig paret på Jungfruöarna i Karibien. Henke har länge levt i rampljuset, hockeyspelandet i NHL gjorde han till en av de största. Hustrun Therese har alltid hållit sig i bakgrunden. Orsaken? Att skydda döttrarnas privatliv.

– Det är aktivt valt för barnens och hennes skull, att det är skönt när vi är ute när folk inte vet vilka de är. Hon känner sig bekväm i den rollen, förklarade Henrik.

FOTO: TT

Annons