ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Henrik Lundqvist om familjelivet efter drastiska livsförändringen

29 dec, 2022 
Sarah Rätzer
Henrik Lundqvist med frun Therese Andersson och barnen Charlise och Juli samt familjens hund på Thanksgiving och Lundqvist i guldhjälm till höger.
Henrik Lundqvist tvingades avsluta hockeykarriären i förtid efter sitt upptäckta hjärtfel.
Nu berättar han hur familjelivet har förändrats efter karriären och vad han gör idag.
– Jag tycker att det är enklare att vara närvarande, säger hockeylegendaren.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Henrik Lundqvist: ”Man har haft lite flyt kanske”Brand logo
Henrik Lundqvist: ”Man har haft lite flyt kanske”

Hockeymålvakten Henrik Lundqvist, 40, har med sina två SM-guld för Frölunda, ett VM-guld och ett OS-guld med svenska hockeylandslaget en välfylld meritlista. Han har även 15 säsonger för New York Rangers i NHL i bagaget och har tack vare sin populäritet fått smeknamnet ”King Henrik” av rangersfansen.

Henrik Lundqvist i guldhjälm efter Sveriges VM-guld i ishockey 2017.
Henrik Lundqvist i guldhjälm efter Sveriges VM-guld i ishockey 2017.

Men i fjol tvingades Henrik lägga skidskorna på hyllan 40 år gammal. Detta efter att läkarna upptäckte ett medfött hjärtfel som krävde en hjärtklaffoperation. Och när 40-åringen fick en långdragen inflammation i hjärtat efter operationen tvingades han ta det svåra beslutet att sluta.

Annons

På onsdagskvällen hyllades Henrik Lundqvist stort och högljutt i ett fullsatt Scandinavium i Göteborg, Frölundas hemmaarena. Men hur ser vardagslivet för hockeylegendaren ut i dag? Vad gör han förutom att synas i den välkända schampooreklamen för Head & Shoulders?

Skjutsar barnen Charlie och Juli till träningar

Henrik Lundqvist bor i New York tillsammans med frun Therese Andersson, 40, och döttrarna Charlise, 10, och Juli, 7, men har även en bostad i Göteborg och ett sommarhus söderut längs västkusten.

– Tjejerna har sin gymnastik, där är vi ett par gånger i veckan. Och så kan det vara att jag skjutsar till någon tävling i bland. Vi var på Long Island och tävlade nyligen. Det blir inte så mycket skjutsande, utan vi går till träningen, berättar Henrik Lundqvist för Göteborgsposten.

Henrik Lundqvist med frun Therese Andersson och barnen Charlise och Juli samt familjens hund på Thanksgiving.
Henrik Lundqvist med frun Therese Andersson och barnen Charlise och Juli samt familjens hund på Thanksgiving.

På grund av sitt inflammerade hjärta har han fått vara försiktig med sin egen träning men betonar att han mår bra i dag. Han berättar för Göteborgsposten att han ska börja spela lite tennis och även börja åka slalom igen efter ett uppehåll på 20 år.

Annons

”Inte så mycket berg- och dalbana”

Till vardag jobbar 40-åringen som ambassadör för arenan Madison Square Garden i New York där det är både matcher och musikframträdanden som han inbland tar med familjen till. Lundqvist lever i dag ett betydligt lugnare liv än de hektiska åren som hockeyproffs.

– Det blir inte så mycket bergochdalbana – och det är skönt också. Det blir mer stabilt, livet flyter på, och du gör mer roliga saker och familjen mår bra, säger Lundqvist om familjelivet efter karriären.

Henrik Lundqvist har även ett intresse för tennis och syns här på Nordea Open i Båstad i somras tillsammans med dottern Juli.
Henrik Lundqvist har även ett intresse för tennis och syns här på Nordea Open i Båstad i somras tillsammans med dottern Juli.
Annons
Henrik Lundqvist tillsammans med frun Therese Andersson på Tidernas hockeygala som sändes i SVT i höstas.
Henrik Lundqvist tillsammans med frun Therese Andersson på Tidernas hockeygala som sändes i SVT i höstas.

”Det var mycket som pågick i huvudet”

Han har alltid varit nära sin familj men säger att han nu har mer tid för dem och är mer närvarande.

– Tankarna springer inte iväg lika mycket på morgondagen eller på det som precis har hänt. Jag tycker att det ar enklare att vara närvarande, det måste jag säga. Det var mycket som pågick i huvudet hela tiden när jag spelade. Jag funderade på matcher och allt möjligt, säger Lundqvist.

FOTO: Instagram/TT

Annons