LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Henrik Lundqvist behöver operera hjärtat igen – berättar om beslutet: ”Inte klar”

31 maj, 2024 
Henrik Lundqvist tvingades lägga ner sin hockeykarriär pågrund av hjärtproblem.
Nu förklarar Henrik att det är flera operationer som väntar.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Janne Andersson om ödesmatchen mot ÖsterrikeBrand logo
Janne Andersson om ödesmatchen mot Österrike

Det var för tre år sedan som Henrik Lundqvist, 42, tvingades lägga ner sin hockeykarriär till följd av hjärtproblem. Henrik fick beskedet om att hjärtat var överbelastat och var tvungen att genomgå en öppen hjärtoperation för att få ordning på den felande hjärtklaffen.

Nu har hockeystjärnan via stiftelsen Henrik Lundqvist Foundation inlett ett samarbete med Hjärt-Lungfonden. Henrik har startat en egen insamling inom initiativet ”Årets hjärta”, för att samla in pengar och öka kunskapen om hjärt-kärlsjukdomar.

I en intervju med Hockey Sverige berättar han vidare.

Henrik Lundqvist ska opereras igen: ”Inte klar”

Henrik menar att det var ett självklart val.

– När hjärt-Lungfonden hörde av sig kändes det som att jag hade en stark koppling till det dom strävar efter, vilket är fortsätta utveckla forskningen. Det är många som lever med hjärt-kärlsjukdomar i Sverige.

Annons

Trots att hockeyspelaren själv redan genomgått en hjärtoperation betyder det inte att hans resa är klar. Henrik är inte helt återställd och har fortfarande operationer framför sig.

– För egen del är min resa inte klar. Jag kommer behöva göra mer operationer. Klart att jag är då mån om att forskningen ska fortsätta i rätt riktning, säger han och fortsätter:

– Vi har också mycket kunskap i Sverige, men stödet behövs fortfarande. Det kändes rätt att hoppa med för att hjälpa till och via min organisation matcha och dubbla insatsen upp till 250 000 kronor som folk lägger in.

Så mår Henrik Lundqvist idag: ”Upp och ner”

Trots omständigheterna menar Henrik att han idag mår bra.

– Jag mår jättebra. Det har tagit nästan tre år innan jag blev av med inflammationen i hjärtat. Det gick lite upp och ner, fram och tillbaka, men senaste sju, åtta månaderna har jag kunnat vara väldigt aktiv så det känns väldigt bra.

FOTO: Karin Törnblom / TT / Tommy Holl/TT

Annons