LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Henrik Dorsin har tröttnat: "Jag heter faktiskt Henrik – inte Ove Sundberg"

20 mar, 2015 
Av
Henrik Dorsin är tacksam över succén i "Solsidan". Men ibland kan han tröttna på att bli kallad för Ove Sundberg.
Annons

Sedan premiären av TV-komedin Solsidan i januari 2010 har inget varit sig likt i Henrik Dorsins liv. Den 37-årige skådespelaren kan inte ta ett steg utanför dörren på Kungsholmen i Stockholm utan att bli påmind om sin rollfigur Snål-Ove.

– Jag är glad och stolt över att det gått så bra. Men ibland kan jag känna att jag heter Henrik, jag heter inte Ove. Det är många som tror att jag är den karaktären, avslöjar Henrik i Resumé.

– Man vill hellre att folk tror att man är James Bond än Ove Sundberg. När folk ser Daniel Craig, säger de: Åh, det är James Bond. Med Ove Sundberg blir det: Jaha, du har lämnat plånkan hemma.

"Jag vill hellre att folk tror att jag är James Bond", säger Henrik. Hustrun Hanna håller nog med. Foto: IBL
“Jag vill hellre att folk tror att jag är James Bond”, säger Henrik. Hustrun Hanna håller nog med. Foto: IBL

Henrik har tidigare avslöjat att han brukar improvisera en hel del under inspelningarna under Solsidan. Till skillnad från många andra komiker har han nämligen inga som helst svårigheter att hitta det roliga i de små ögonblicken. Under ett besök i Nyhetsmorgon nyligen började han äta tulpaner mitt under sändningen. Tilltaget fick programledaren Jessica Almenäs, 39, att tappa hakan:

Annons

– Hon var i chock! Då förstår man att det inte händer så mycket där. Alla är trötta, artiga och berättar om allt de gjort. Det räcker med att någon börjar äta på en blomma för att det ska bli kaos. Men det var skoj speciellt att hon blev så jävla tagen på sängen, avrundar Henrik som nu är aktuell med föreställningen Grotesco på Scalateatern.

Privat är han lyckligt gift med Hanna, 42, och stolt pappa till Frank, 9, och Sigge, 2.

Av Ola Lagerström

Andra gillar:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons