Henrik Alsterdals ursäkt efter missen i TV4:s Efter fem

Henrik Alsterdals miss i Efter fem

Mitt under direktsändningen av TV4:s Efter fem gör Henrik Alsterdal ett stort misstag – han kliver rakt in i bild under ett pågående inslag med Tilde de Paula.
Nu ber programledaren om ursäkt efter tabben.
– Förlåt, säger Henrik Alsterdal i Efter fem.
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter fem
Slå på ljud

Under vardagseftermiddagarna har TV4-tittarna sedan ett år tillbaka kunnat se programledaren Tilde de Paula Eby, 47, i Efter fem. Formatet har snabbt blivit en stor favorit hos tittarna och förutom Tilde syns även Henrik Alsterdal, 40, Axel Pileby, 33, och Sofia Geite, 37, i programmet.

Eftersom programmet direktsänds är det mycket som kan gå fel – vilket tittarna kunde se exempel på under fredags avsnitt av Efter fem. Under ett inslag börjar Tilde de Paula berätta att de nu ska ta upp ett allvarligt ämne, bränderna i Australien. Tilde är precis i färd med att börja prata om bränderna när kollegan Henrik Alsterdal plötsligt gjort ett stort misstag – och kliver rakt in i bild.

Tilde de Paula försöker till en början att ignorera Henrik – som fortfarande syns klart och tydligt till vänster i bilden. Henrik ser ut att inse sin miss, men står fortfarande kvar ett tag och stirrar in i kameran innan han skrattandes springer över till andra sidan.

Situationen och Henriks stora miss får Tilde de Paula att chockat dra på smilbanden.

– Henrik sprang mitt i bild, utbrister hon och tilläger med ett skratt:

– Proffset.

Henrik Alsterdals ursäkt

Trots missen fortsätter Tilde de Paula att fullfölja inslaget om bränderna tillsammans med programmets meteorolog. Kort därefter tas händelsen återigen upp – och Henrik Alsterdal ber då om ursäkt för sin miss.

– Ja, och nu får jag ju vara med i bild också. Du såg när jag smög in lite snyggt, säger Henrik skämtsamt till Tilde och fortsätter:

– Alla skrattade, förlåt.

Tilde skrattar även hon men tilläger även det faktum att det hände under ett sådant allvarligt ämne.

– Nej men alltså, det var ju också i ett allvarligt läge.

Därefter försöker Tilde de Paula härma misstaget och visa hur det gick till.

– Ja, det där blir en klassiker tror jag, oj oj oj, konstaterar Henrik Alsterdal och Tilde stämmer in:

– Det tror jag också, Agnetas nyårskarameller 2020, säger Tilde och syftar på Agneta Sjödins klassiska nyårsprogram.

Tittarnas svar på missen i Efter fem

I kommentarsfältet på TV4:s Facebook är det många av tittarna som skrattar åt missen som skedde i direktsändning. Men majoriteten är snabba att ge komplimanger till både Henrik och Tilde för hur de hanterade situationen.

”Så härligt Henrik, vi är alla människor som gör lite tabbar då och då. Du är en superkille, så glad och trevlig att se i rutan” , skriver en tittare.

”Helt underbart och ni är så proffsiga, vänder det skitsnyggt”, skriver en annan.

”Underbart, älskar när ni är mänskliga”, skriver ytterligare en.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!