Henrik Alsterdal om relationen till kollegan Tilde de Paula Eby

Henrik Alsterdal om verkliga relationen till kollegan Tilde De Paula Eby

Sen ett par år tillbaka har man kunnat se Henrik Alsterdal som Tilde de Paula Ebys sidekick i det rätt så nystartade programmet Efter fem på TV4.
Nu avslöjar Henrik hur det egentligen är att ha Tilde som kollega, och hur deras relation ser ut utanför tv-rutan.
Slå på ljud

Henrik Alsterdal, 40, har fått testa på många olika roller i sin karriär och har varit allt ifrån radiopratare i Mix Megapol till nyhetsankare på Nyheterna. Men sen två år tillbaka tog han ännu ett nytt kliv i karriären och blev Tilde de Paula Ebys, 47, sidekick i  Tv4:s nya aktualitetsprogram Efter fem. När Hänt får tag på honom avslöjar han hur det egentligen är att ha den folkkära Tilde som kollega, och hur deras relation ser ut utanför tv-rutan.

Har velat sluta

Under sina sjutton år på TV4 har han fått testa på hur det känns att inte alltid trivas så bra på jobbet, och han avslöjar att han vid flera tillfällen faktiskt funderat på om det verkligen är värt det.

– Jag har varit på Tv4 i sjutton år och det är ju inte alla år som jag har tyckt att det har varit jätteroligt. Ibland har jag ju känt att man kanske ska ta och se sig om efter något annat, när det inte har känts som att man har fått jobba med tillräckligt roliga och kreativa projekt liksom. Och så är det ju på en arbetsplats, ibland känns det ju som att man gör mycket samma saker hela tiden, förklarar han.

Men nu vekar det vara annorlunda för Henrik och han beskriver det som att han har fått en nytändning efter att ha börjat som Co-host på Efter fem.

– Nu de senaste två åren har verkligen varit något helt annat. Jag har fått jobba med ett program där jag verkligen har fått utvecklas och göra kreativa saker, och dessutom också har uppvaktning av bra chefer.

Även kollegorna är han otrolig nöjd med.

– Jag jobbar nära två andra jättekreativa programledare, där jag själv också får vara väldigt kreativ och komma med alla möjliga olika idéer. Vi har bra redaktörer också som låter oss testa våra vingar varje dag. Ibland blir det bra och ibland inte, men vi vågar spänna bågen och det tycker jag är det viktigaste.

Orden om Tilde De Paula

En av personerna han jobbar nära är tittarfavoriten Tilde, och när Hänt frågar honom hur hon är att ha som medarbetare slutar de fina orden aldrig att komma.

– Hon har ju varit i TV4-huset betydligt längre än vad jag har varit och är ju extremt erfaren med 10 000-tals sändningstimmar i ryggen. Det finns ju få sånna fullblodsproffs som Tilde som kan hantera alla möjliga typer av ämnen. Allt från högt till lågt. Allt från nervösa människor som kanske kommer till studion och aldrig varit i tv, till att ställa politiker till svars.

Han fortsätter.

– Tilde kan allt, så många nya programledare har mycket att lära av henne.

Men Tilde verkar inte bara vara en kollega till Henrik, utan också en kär vän. Han berättar att de brukar ses även utanför jobbet så fort deras fullspäckade scheman tillåter det.

–  Kanske att vi ses och tar ett glas vin och pratar lite om jobbet och livet och sådär. Det blir inte så ofta men några gånger per år, säger han.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!