ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4-profilerna Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad lämnar landet

18 jun, 2022 
André Färnsveden
Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad.
Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad är båda folkkära TV4-profiler som är populära i tv-rutan.
Nu lämnar makarna plötsligt landet med hela familjen.
Läs varför här!
Annons
Henrik Alsterdal om kritiken efter ändringarna i Efter femBrand logo
Henrik Alsterdal om kritiken efter ändringarna i Efter fem

Nyhetsmorgon-programledaren Anders Pihlblad, 42, och Efter fem-profilen Henrik Alsterdal, 42, började som kollegor på TV4 under det tidiga 2000-talet. De träffades på en personalfest med maskeradtema. Trots att ingen av dem var så förtjust temat, så blev de förtjusta i varandra. Idag har de varit gifta i tio år.

– Ingen av oss är särskilt förtjusta i maskerader men det var faktiskt på en maskerad det sa klick. Han var utklädd till sjöman, jag till livräddare i Baywatch, har Anders tidigare berättat för Hänt.

Annons

Nu lämnar paret Sveriges gränser med familjen. I ett meddelande till Hänt berättar Henrik om beslutet.

TV4-parets barn har fyra föräldrar – så funkar det

Makarna Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal har stått vid varandra sida i 16 år och har även två barn tillsammans. Men barnen bor bara hos dem varannan vecka. Orsaken till det är att paret beslutade att skaffa barn med sina två vänner.

– Jag har alltid velat ha barn, så där var jag mer pådrivande. Vi har barn med två kompisar och det har funkat jättebra sedan start. Varannan vecka när vi har barnen blir det extremt strukturerat och den andra veckan kan vi sticka iväg och göra saker, berättade Henrik för Hänt.

Annons

Barnen bor varannan vecka hos sina mammor och varannan vecka hos sina pappor. Henrik kände en viss oro kring levnadssituationen för barnen, men kom senare att inse att det aldrig var något problem för barnen.

– Ja, de har aldrig tyckt att det varit konstigt. Flera i deras klass har det likadant. Det har aldrig varit något problem. Vi bor dessutom i Stockholms innerstad vilket jag tror gör en väldig skillnad. De har aldrig fått höra något, men jag hade en liten oro för det innan, sade Henrik till Hänt.

TV4-profilerna Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad lämnar landet

TV4-profilerna lämnar nu Stockholm och Sverige. Varför då?

Annons

Jo, de besöker en av Europas största städer, London, tillsammans med barnen. Anders har familj i staden som han inte kunnat hälsa på under flera års tid. I ett privat meddelande till Hänt berättar Henrik om resan med familjen:

Vi är i London hela familjen. Anders syster bor här. Har inte kunnat ses på flera år så nu ska vi ta igen lite förlorad tid”, skriver han.

Så härligt. Vi önskar Henrik och Anders en alldeles underbar semester med familjen!

Båda profilerna delar generöst med sig av bilder från resan på Instagram. Här är några av dem:

Henrik Alsterdal annonserar ankomsten till London med en riktig dänga; låten London calling av The clash.
Henrik Alsterdal annonserar ankomsten till London med en riktig dänga; låten London calling av The clash.
Annons
Anders skämtar på sin egen bekostnad.
Anders skämtar på sin egen bekostnad.

FOTO: Cecilia Liljeton / TT

Annons