Henrik Alsterdal ersätts av Ali Reza i TV4:s Efter fem

Henrik Alsterdal i Efter fem

Henrik Alsterdal är en av programledarna för TV4:s Efter fem.
Nu försvinner han från programmet – och ersätts av sportjournalisten Ali Reza.
Slå på ljud

TV4-profilen Henrik Alsterdal, 40, har jobbat på kanalen i många år. Det var genom jobbet han träffade kärleken i Anders Pihlblad, 51, som jobbar som programledare för Nyhetsmorgon. Eftersom Henrik numera tillhör Efter fem-gänget jobbar makarna olika tider, vilket enligt dem själva inte nödvändigtvis är någonting negativt.

– Jag jobbar morgon och han kväll, det gör att det blir att vi ibland inte tillbringar den tid vi vill ihop. Men samtidigt gör det att vi aldrig tröttnar på varandra, sa Anders till Hänt i somras.

Nya programledarduon i Efter fem

Till en början var Henrik Alsterdal Tilde de Paula Ebys, 47, sidekick i Efter fem. Men i början av 2020 avslöjade TV4 att tittarna kommer att få se honom tillsammans med Anna Brolin, 39, framöver.

I samband med avslöjandet delade Henrik med sig av en bild tillsammans med sin nya parhäst.

”Grym långlunch med min nya tv-fru Anna Brolin! I vår är det vi som rattar Efter fem på torsdagar och fredagar!”, skrev han i inlägget på Instagram.

Det verkar som att TV4-tittarna älskar den nya programledarduon och även Anders Pihlblad valde att hylla Anna och makens insats i programmet. Efter deras första sändning ihop la han nämligen upp en skärmdump från Efter fem på sitt Instagram-konto med kommentaren: ”Stjärnor!”.

Ali Reza ersätter Henrik Alsterdal

I torsdags var det ännu en gång dags för Henrik och Anna Brolin att styra skutan i Efter fem. Inför sändningen la Henrik upp en bild på duon på Instagram – och avslöjar samtidigt anledningen till att han kommer att försvinna från programmet ett tag.

”Sändningsdags i studion där solen aldrig går ner! I morgon startar en veckas ledighet under den riktiga solen!”, skriver han.

Efter fems Instagram-konto berättar TV4 vem som kommer att ersätta Henrik Alsterdal i fredagens sändning – och det är ingen mindre än Ali Reza, 32, som annars jobbar på sporten på TV4.

– Eftersom Henrik är borta så är det jag som hoppar in för honom idag. Det är premiär för mig och jag har Anna Brolin med mig som jag kan hålla i handen. Men det här ska bli ruggigt roligt, säger han på programmets Instagram story.

Ali Reza passar sedan på att skicka en hälsning till TV4-tittarna.

– Ha överseende med att det är premiären för mig så jag ber om ursäkt i förväg,

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

SENASTE NYTT!