LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Händelsen skakar Ullared – medarbetarna får krisstöd: ”Tyvärr”

02 jul, 2024 
För en månad sedan hände en otäck incident på Ullared och nu har gärningsmannen dömts till fängelse.
– Vi har ju krisstöd för alla våra medarbetare varje gång en sådan här sak händer, säger VD:n Patrik Levin till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hänts krönikör: Vi vill ha tillbaka Ullared nu!Brand logo
Hänts krönikör: Vi vill ha tillbaka Ullared nu!

I slutet av maj hände något fruktansvärt på Gekås Ullared. Två män i 20-årsåldern stormade in i varuhuset och plockade på sig massa grejer i form av jackor och tröjor. Men på vägen ut stoppades de av väktare. Killarna var kända för polisen sedan tidigare och därför var man snabbt på plats och grep männen.

– Ja det rubriceras ju som rån så fort det är våld mot en tjänsteman och det var ju det som var grejen. När folk tänker på rån är det ju oftast att man tror att det är vapenhot och pengar man hotar med. Men så var det ju verkligen inte, säger Ullareds VD Patrik Levin till Hänt.

Nu har domen kommit och en av männen har nu dömts till fängelse, rapporterar Hallands Nyheter.

Så gör Ullared för att förebygga rån

När Hänt når Patrik Levin berättar han mer om hur man förebygger att detta ska kunna ske.

Annons

– Nej men vi har ju en ganska stor säkerhetsapparat redan idag men det går ju aldrig att skydda sig helt. När en väktare konfronterar en möjlig tjuv, att den personen inte skulle bli våldsam, det går ju inte att helt skydda sig från det, säger han och fortsätter:

– Tyvärr är det ju inte första gången och tyvärr är det väl kanske inte heller den sista. Det är tråkigt att säga men det är ju så det är, det gäller ju för varenda butik i hela Sverige.

Systemet bygger på att Ullared har säkerhetsutbildade väktare och det är för att medarbetarna inte ska behöva hantera hotfulla och jobbiga situationer.

– Som du märker så är det ju kanske bra att vi har utbildade personer på plats med tanke på den här incidenten till exempel, konstaterar Patrik.

Medarbetarna erbjuds krisstöd efter otäcka händelser

Som tur är så blev ingen skadad i det här fallet och ingen medarbetare blev rädd och behövde stöd. Men om det skulle ske något mer farligt så finns det verkligen hjälp att få.

Annons

– Nej ingen behövde få stöd i den här situationen. Däremot så har vi ju krisstöd för alla våra medarbetare varje gång en sådan här sak händer och alla som varit i närheten eller blivit utsatta får ju det varje gång. Det har vi upphandlat så att det finns enkelt för oss att hantera. Det är viktigt för oss att man ska känna sig trygg på sin arbetsplats och inte behöva bli utsatt för någonting som går att förhindra, förklarar Patrik och fortsätter:

– Om det nu mot förmodan skulle hända så ska man kunna få den hjälp man behöver.

Hänt har sökt Ola-Conny och Morgan för en kommentar.

FOTO: Jerker Andersson/TT, JAN WIRIDEN / GT / TT

Annons