Hemma hos Tony Irving och Alexander: "Här vill vi bli gamla"

Tony Irving och Alexander Skiöldsparr bor i ett radhus i Norrtälje. Vi har hälsat på dem. "Här vill vi bli gamla."

Snön har lyst med sin frånvaro denna december. Det är inget som hindrar att det råder febril julaktivitet hemma hos “Let’s Dance”‘-domaren och Hänt-bloggaren Tony Irving, 48, och fästmannen Alexander Skiöldsparr, 43, i Norrtälje. Vi har parkerat nära den vackra hamnen vid Societetsparken och promenerar den lilla biten upp till gavelradhuset. Från fönstren lyser enorma pudervita julstjärnor och vi skymtar tomteprydnader från inredningsbutiken Akeba.

– Hej och välkomna, säger Tony med sin karaktäristiska starka röst.

Tony och Alex trivs i sitt älskade radhus. Foto: Malin Bondeson

Tony och Alex trivs i sitt älskade radhus. Foto: Malin Bondeson

Så snart han släpper in oss i bostaden springer parets valp Rex, 9 månader, fram för att hälsa. Den söta sällskapsjycken är av rasen petit brabançon och delvis blind eftersom han lider av grå starr. Resten av dagen springer han ivrigt runt oss när vi jobbar.

Tony och Alexander hade en flirt redan 2011 men det rann ut i sanden. När de träffades våren 2013 gav paret relationen en ny chans. Snart förlovade de sig och blev med hund. I maj i år gick flyttlasset till det 145 kvadratmeter stora drömhuset i Alex hemstad Norrtälje. Den 1 augusti säger paret “ja” till varandra under en dagsceremoni med engelskt tema.

– Tony är så himla snäll och omtänksam. När vi började dejta igen kändes det som om vi hade känt varandra jättelänge, förklarar Alex.

Det fina radhuset ligger i Norrtälje. Foto: Malin Bondeson

Köket är ljust och fräscht! Foto: Malin Bondeson

Tony och Alex walk-in-closet är extremt välstädad. Foto: Malin Bondeson

Under julen njuter de bland annat av brittisk julpudding. Foto: Malin Bondeson

Lussekatter är ett måste! Foto: Malin Bondeson

Sovrummet går i gråa toner. Foto: Malin Bondeson

I vardagsrummet kan de koppla av i varsin soffa. Foto: Malin Bondeson

Det prydliga köket går i vitt och grått. Foto: Malin Bondeson

De satsar mycket på små men fräcka detaljer. Foto: Malin Bondeson

När de flyttade in började det stora renoveringsarbetet.

– Vi köpte huset för 2,1 miljoner och har renoverat och tapetserat för ytterligare 1,4 miljoner. Det är här vi vill bo och bli gamla så vi ville göra det till vårt ställe. Från början tänkte vi att engelsk kolonialstil skulle löpa som en röd tråd genom hela inredningen men det har förändrats, säger Tony.

Vi befinner oss i det toppmoderna köket där dansaren och fästmannen ställt fram kaffe, lussekatter och brittisk julpudding. Rex rusar fortfarande runt än här, än där. Oftast med en boll i munnen. Tony tittar sig omkring.

– Här känns verkligen som hemma. Medan jag har organiserat alla praktiska saker som ombyggnationerna har Alex skött inredning, färg och form. Han gillar att städa, jag gillar att laga mat. Vi har hittat vår fördelning.

Hunden Rex gillar att mysa i sin sköna säng. Foto: Malin Bondeson

Hunden Rex gillar att mysa i sin sköna säng. Foto: Malin Bondeson

I matsalen på första plan står ett färdigdukat julbord framför den lilla julgranen. Rejält porslin på en vit stram duk. Sex stolar med rött band. På juldagen kommer Tonys föräldrar från England och då blir det brittiska delikatesser på faten som räkor i vitt vin och vitlök, tomatsoppa, hasselbackspotatis, kalkon med kastanjefyllning och traditionell julpudding.

– Julen för mig är den enda tiden på året då jag stänger av allt jobb och bara prioriterar familjen. Tidigare har jag kombinerat det med att åka skidor men i år byter vi ut skidor mot Gran Canaria, fortsätter britten.

Akvariet lyser upp bredvid en gedigen designljusstake från Pols Potten som Alex gett fästmannen i present. Längre in på nedre plan ståtar parets gemensamma arbetsrum med två bordeauxröda Bröderna Anderssons-fåtöljer samt en enorm färgkoordinerad walk in closet. I samtliga rum i huset finns heltäckningsmattor tillverkade av det svenska företaget Kjellbergs.

Vi tar de slingrande trapporna till övervåningen. Rex, eller Råttan som han också kärleksfullt kallas följer oss i hälarna. Det är här i det stora vardagsrummet som vi hittar den ståtliga julgranen. Trots att det även är jyckens första jul i boningen har han hållit sig lugn kring de inslagna paketen på golvet.

– Han har mest tyckt att glittret varit fascinerande, förtydligar Alex.

Mer hemma hos:

Hemma hos Ulf Wagner: “Det är Ingalill som har touchen”

Hemma hos svenska Suzanne Saperstein: “Jag bytte jättepalatset mot en hyresvilla”

Hemma hos Per Hallberg: “Här finns allt vi kan önska”

Hemma hos Carl Jan Granqvist: “Bukowskis katalog är min pornografi – på riktigt”

Senaste nytt