Hemligheten bakom svenska kändisarnas galna tatueringar

Prinsessan Sofia och svenska kändisars tatueringar.

Här får du se en mängd svenska kändisar tatueringar – och får reda på sanningen om dem.
✔︎ Prinsessan Sofias vän: ”Tatueringen är ett långfinger till alla som tvivlat”.
✔︎ Tecknet som upprör: ”Provocerar många”.
✔︎ Gaddade ex-pojkvännens förnamn: ”Jag var ung och dum!"

Vissa skäms för sina tatueringar. Andra har fått skit för dem. I den digra listan hittar vi namn som prinsessan Sofia, Anna Book, Klas Beyer och Björn Ranelid.

◼️ ◼️ ◼️

Annie Hysén och hennes tatuering.

Annie Hysén. Foto: TT och Privat.

✔︎ Annie Hysén: ”Den betyder inget – den är bara snygg”

Annie Hysén är dotter till Glenn och Helena Hysén och medverkar i realityserien Hyséns.

– Jag har en hel drös med tatueringar. På fingrarna har jag tre. Bakom örat har jag en. På vänsterarmen har jag texten ”You never walk alone”. Utmed ryggraden har jag kinesiska tecken som symboliserar familjen. På nedre delen av vaderna har jag ”1994” – mitt födelseår. Intill datumet har jag en ”tro på kärleken”-symbol. Det är den jag är minst nöjd med, fy fan! På låret har jag en tjej med en krona på huvudet och så har hon tatueringar i ansiktet. Bad ass, liksom, (skratt). Sedan har jag ett tjejansikte på benet. Den är så jävla bra gjord. Den betyder ingenting, den är bara snygg!

◼️ ◼️ ◼️

Klas Beyers tatuering.

Klas Beyer och kvinnotecknet. Foto: Privat.

✔︎ Klas Beyer: ”Mitt kvinnotecken provocerar många”

Klas Beyer är inte bara känd för sin seger i Robinson utan också för sina många tatueringar. För Hänt berättade nyligen tv-profilen att han gick till tatueraren första gången endast fyra dagar efter att han hade fyllt 18 år.

– Då lät jag tatuera in en blomma på vaden. En ganska ful tatuering, faktiskt.

Vilken tatuering betyder mest för dig?

– Kvinnotecknet på mitt långfinger som öppnar upp för samtal. Komiskt nog – nej, tragiskt nog – verkar det som att den tatueringen provocerar många.

◼️ ◼️ ◼️

Zinat Pirzadehs tatuering.

Zinat Pirzadeh. Foto: TT och Privat.

✔︎ Zinat Pirzadeh: ”Resultatet av en 50-årskris”

Zinat Pirzadeh har många strängar på sin lyra – komiker, artist, författare, krönikör, föreläsare, fotomodell. Hon var gift i åtta år med Knut Berggren.

– När jag var tillsammans med Knut så ville han tatuera sig. Jag samlade ihop cash, gick till en studio och köpte ett presentkort till honom. Av någon märklig anledning blev kortet liggande i hans låda, och efter en tid insåg jag att den höll på att gå ut. Då tatuerade jag mig av ren snålhet. Till saken hör att jag jobbade livet ur mig när jag var tillsammans med Knut, jag var så utbränd och trött att jag somnade när tatueraren höll på som mest. När jag vaknade sa han: ”Du är den coolaste kvinnan jag träffat, du sover och snarkar trots att det gör så ont, fett bra!”

Vad föreställer tatueringen?

– Mönstret som min mormor hade på sin kjol. När jag var liten brukade jag ofta rita den här figuren på mormors ben. Hon brukade då slå till mig lite lätt på handen och säga: ”Sluta, det kittlar!” När jag ser tatueringen så tänker jag på mormor i sin himmel. Jag är jättenöjd med tatueringen, men mina barn säger att den är resultatet av en 50-årskris.

◼️ ◼️ ◼️

Björn Ranelids tatuering.

Björn Ranelid med tigern på bröstet. Foto: TV4.

✔︎ Björn Ranelid: ”Tigern är utrotningshotad”

Hösten 2014 gästade Björn Ranelid tv-programmet Malou efter tio. Där knäppte han stolt upp sin vita skjorta och blottade sin nya tatuering – ett tigerhuvud på bröstkorgen. På programledarens fråga om varför han hade låtit göra tatueringen ifråga, svarade den skånske författaren:

– Ja, alltså… Två av mina barn är tatuerade. Det är väl mest den yngste sonen som är det. Han sa: ”Pappa, skulle du kunna tänka dig att göra detta?” Det är inte så att jag reflekterade över detta särskilt länge…

I samma tv-program motiverade Björn tatueringen med orden: ”Tigern är stark och dessutom utrotningshotad. Ett statement”.

Av allt att döma har Björn aldrig ångrat det spontana tilltaget.

◼️ ◼️ ◼️

Theodora Larssons tatuering.

Theodora Larsson. Foto: TT & Privat.

✔︎ Theodora Larsson: ”Dotterns verk”

Theodora Larsson blev känd genom Ensam mamma söker, där hon träffade kärleken i Anton Uddfalk.

– När min 11-åriga dotter Leia var fyra år så målade hon en teckning föreställande henne själv tillsammans med sina syskon – när de höll varandra i händerna. Strax efter att jag hade fött mitt tredje barn i augusti 2012 fick jag idén att föreviga Leias verk genom att tatuera in teckningen på min höft. Den här tatueringen påminner mig om hur livet var när mina barn var små, de växer ju och blir stora så fort. Nu målar de inte längre streckgubbar, liksom…

◼️ ◼️ ◼️

Prinsessan Sofias tatuering.

Prinsessan Sofias tatuering syns på ryggen. Foto: TT.

✔︎ Prinsessan Sofias vän: ”Tatueringen är ett långfinger till alla som tvivlat”

När prinsessan Sofia var glamourmodell och Paradise Hotel-deltagare 2005 var det ingen som höjde på ögonbrynen över hennes tatuering, en solinspirerad gadd i nacken, men när tjejen från Älvdalen klev in i de kungliga salongerna vintern 2010 gjorde rojalisterna tummen ner. En tatuerad prinsessa var direkt opassande, hette det då.

Nu är Sofias bikiniplåtningar, utvik och skandalsåpor ett minne blott. Det enda som vittnar om hennes vilda år är hennes tatueringar – som hon trots protester valt att behålla.

– Jag gillar det! Tatueringarna är liksom ett långfinger till alla som tvivlat på henne, säger en av prinsessans gamla vänner till Hänt.

Förutom tatueringen i nacken har Sofia en fjäril på sidan av revbenen.

◼️ ◼️ ◼️

Roger Nordins tatuering.

Roger Nordin. Foto: TT & Privat.

✔︎ Roger Nordin: ”Jag förlorade en tävling mot Titti och Gert”

Roger Nordin är sedan många år en känd radioröst.

– Under en sändning av Rix MorronZoo 2009 förlorade jag en tävling. Det var jag, Titti Schultzs och Gert Fylking. Förlusten resulterade i att jag var tvungen att tatuera in RMZ på min underarm.

Kändes det bedrövligt?

– Då kändes det lite tungt, men nu skulle jag aldrig byta bort den. Rix MorronZoo är ju 20 år av mitt liv. Jobbet har skänkt mig så mycket kärlek och pengar, jag är väldigt nöjd!

◼️ ◼️ ◼️

Madeleine Ilmruds tatuering.

Madeleine Ilmrud. Foto: TT & Privat.

✔︎ Madeleine Ilmrud: ”Jag var ung och dum”

Madeleine Ilmrud är känd genom TV4-serien Familjen annorlunda.

– Jag har en ros på min arm. Det är en avbild på en ros som min mamma Gun hade i sin trädgård. Tatueringen symboliserar kärleken till min mamma. Bredvid rosen har jag texten ”When the soul is dancing” (När själen dansar, redaktionens anmärkning). Tycker nämligen om att dansa. Den tatueringen kanske är roligare än bra, men ibland får man bjuda lite på sig själv.

Har du gjort någon tatuering som du verkligen ångrat?

– Ja, men den skäms jag för så mycket för att jag inte törs visa!

Berätta!

– När jag var i 20-årsåldern så gjorde jag jättemisstaget att tatuera in namnet på min dåvarande kille. Tatueringen sitter på min rygg och är stor som en registreringsskylt på en bil. ”Vilken impulsgrej jag gör nu”, tänkte jag redan när jag var hos tatueraren. Det är pinsamt, men jag var jag var ung och dum. Trösten är att killen som jag hade tatuerade in mitt namn – och jag har ju ett väldigt långt namn. Han tatuerade hela sitt ben – uppifrån och ner…

◼️ ◼️ ◼️

Anna Books tatuering.

Anna Book och tatueringen. Foto: TT.

✔︎ Anna Book: ”Hälsosam påminnelse”

Sångerskan Anna Book tappade ofattbara 22 kilo och 28,6 procent av sin kroppsvikt när hon tog hem segern i Biggest Loser VIP 2017. Prestationen förevigade hon genom att göra ett besök hos tatueraren. Sedan dess har hon stolt burit en stjärna som symboliserar att hon faktiskt är en stjärna – och BL V.I.P som står för Biggest loser VIP. För Hänt har Anna förklarat att tatueringen i framtiden ska hjälpa henne att komma ihåg att leva just hälsosamt.

FRÅN FÖRSTASIDAN