Hemligheten bakom förvändlingen – så tränade stjärnan inför ”Tomb raider”

Inför den kommande premiären av ”Tomb Raider” har världens nåtts av bilder på Alicia Vikanders extremt trimmade superkropp. Efter att trailern släppts är vi extra nyfikna på att veta vad som ligger bakom actionhjältekroppen.

Nu är det bara några månader kvar tills premiären av den kommande Tomb raider”-filmen går av stapeln. I veckan släpptes trailern där vår svenska Oscars-vinnare Alicia Vikander, 28, spelar actionhjälten Lara Croft. I trailern är det minst sagt tydligt att Alicia skaffat sig en actionhjältes trimmade superkropp. Hemligheten bakom hennes välsvarvade Lara Croft-kropp stavas den svenska personliga tränaren Magnus Lygdbäck.

– Vi spelade in ”Tomb raider” i Sydafrika under hela vintern och våren, berättar han i en intervju med tidningen ”Må Bra”.

Inför, och under, inspelningen av ”Tomb raider” kombinerade Alicia tuffa träningspass och stora mängder av rätt sorts mat för att bygga om, och upp, sina muskler. Magnus stod för träningen, medan en privat kock tog hand om kosten.

– Det var utmanande för henne att aldrig få bestämma vad hon fick äta. Men tuffast för henne var när jag tvingade henne att ta en vilodag, säger Magnus.

Han erkänner dock att det blir lite väl hårt för skådisarna när han inför deras roller hjälper till att fixa superkroppen.

– Filmrollerna handlar om att uppnå något extremt – vi tränar alldeles för mycket, det är alldeles för extremt med maten och vi borde ta den där extra vilodagen.

Till vardags kör han också med strikta regler, även om han inte är lika hård. Inte bara när det gäller träningen, utan också vad gäller kost, sömn och livsbalans. Inget kaffe efter klockan fem, socker går bort, mobilen får inte sova bredvid sängen och man får inte hoppa över måltider.

Alicia är inte den enda skådisen som drillas av i tränarens hårda superkroppsskola. Han fixade Alexander Skarsgårds, 41, superkropp inför inspelningen av ”Tarzan”, och James McAvoys, 38, inför inspelningarna av ”X-men” som just nu pågår i Montreal. På Magnus lista hittar vi även världsartister som Britney Spears, 35, Zara Larsson, 19, och Katy Perry, 32.

– Jag tittar på artisterna ganska idrottsspecifikt – vad behöver de för att klara sitt jobb, säger han och fortsätter:

– När Britney Spears ska ha sina 120-minutersshower måste hon jobba i tre och en halvminutersintervaller. Då behöver man anpassa träningen efter det.

Alicia Vikander och Michael Fassbender på semester.  

Alicia Vikander och Michael Fassbender på semester. 

Alicia Vikander och Michael Fassbender på semester. 

Alicia Vikander och Michael Fassbender på semester. 

Alicia Vikander och Michael Fassbender på semester. 

Alicia Vikander och Michael Fassbender på semester. 

Första bilderna på Alicia Vikander som Lara Croft.

Första bilderna på Alicia Vikander som Lara Croft.

LÄS OCKSÅ: Första trailern med Alicia Vikander i ”Tomb raider” – se den här

LÄS OCKSÅ: Uppgifter: Alicia Vikander ska gifta sig med pojkvännen

Foto: IBL, Stella