Hemliga budskapet bakom Meghan Markles mystiska ring

Hertiginnan Meghan Markle bär ofta smycken som har en stor betydelse för henne. Efter att fansen upptäckt en ny ring på hennes finger började det spekuleras i var denna kommer från – nu avslöjas ringens innebörd.

I helgen var det många glada brittiska royalister som undrade vad det var för ny, vacker ring Meghan Markle, 37, hade på sitt finger intill vigselringen och förlovningsringen då hon vinkade till folket under sin färd till Buckingham Palace tillsammans med maken prins Harry, 34, Kate Middleton, 37, och hertiginnan Camilla av Cornwall, 71.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

Men brittisk press var snabb med att ge alla som undrade en svar på den frågan. Enligt uppgifter i tidningen People är det en så kallad evighetsring och Meghan fick den som jubileumsgåva av sin make prins Harry på bröllopsdag den 19 maj.

Evighetsringar är traditionella gåvor att ge sin älskade vid betydelsefulla händelser, som vid barnfödslar eller bröllopsdagar, och de är vanligtvis täckta av diamanter i en oändlig slinga runt bandet. Meghan är inte den första i den brittiska kungafamiljen  som får en sån ring. Faktum är att Harrys bror prins William, 36,  gav Kate en evighetsring efter att hon hade fött deras första barn, prins George, 5.

Inte Meghans Merkles första fina ring

Men även om inte Harry var först i kungafamiljen med att ge sin fru en evighetsring så kan man lätt konstatera att han är riktigt duktig på att ge sin fru vackra ringar. Då Meghan i vintras syntes med en ny guldring på sin högra hand avslöjade tidningen People också exakt vad det var för något. Den gången var guldringen i form av en hand med ett öga i, med en liten blå safir i mitten och symbolen kallas hamsa, eller Fatminas (eller Miriams) hand och är en muslimsk och judisk symbol för beskydd mot allt ont. Den ska också föra tur med sig.

Meghan Markle brukar annars ofta synas i sin avlidna svärmor, prinsessan Dianas, smycken. I maj 2018, under Meghan och prins Harrys bröllopsdag bar Meghan en blå aquamarine-ring som tidigare tillhörde prinsessan Diana. Samma ring bar hon även under ett officiellt besök i Tonga i höstas.

FOTO: TT

Senaste nytt