Hem till gården-skådespelaren Sam Gannon död – blev 31 år

Hem till gården

Hem till gården-skådespelaren Sam Gannon, 31, dog plötsligt under resan.
Nu samlar hans familj in pengar för att få hem honom.
Folkkära kändisar som lämnat oss 2022
0:27

Efter reklamen: Folkkära kändisar som lämnat oss 2022

(0:27)

Slå på ljud

Det var tidigare i somras som den brittiska skådespelaren Sam Gannon reste till Kalifornien i USA för att hälsa på släkt och vänner. Men så i början av augusti fick hans familj chockbeskedet: Sam är död.

– Du förväntar dig inte att de här sakerna ska hända, särskilt inte när det gäller en så ung man som en 31-åring som lever livet, säger skådespelarens mamma Angela Gannon till BBC.

Bara några dagar tidigare ska hon ha varit i kontakt med Sam.

– Han hade det fantastiskt, uppe i bergen, sköt på plåtburkar och byggde stall till hästar.

Sam Gannon

Sam Gannon dog plötsligt under resan i USA.

Hon beskriver dödsbeskedet som ”en total chock”.

Dödsorsaken är ännu inte känd och fallet är fortfarande under utredning. Enligt uppgifter i media ska Sam ha dött av naturliga orsaker. Hans mamma Angela berättar att Sam föddes med ett hjärtfel, vilket gjort sig påmint de senaste månaderna.

Flickvännen om sorgen efter Sam Gannons död

Nu gör familjen allt i sin makt för att få hem sin son till Storbritannien. De har därför startat en insamling för att täcka de kostnader som krävs för att flyga hem kroppen.

– Sam var en virvelvind, en unik karaktär. Han brydde sig genuint om andra och var en väldigt känslig själ, säger hans syster Amy Kelly.

De har på ett par veckor samlat ihop närmare 200 000 svenska kronor.

– Det är fantastiskt att se hur många människor som älskade honom, att få ta del av allt stöd och alla minnen som folk har av Sam, säger skådespelarens flickvän Zoe Hakin till BBC.

– Han var den bästa delen av mitt liv och jag tror att alla som mötte honom skulle hålla med.

Hem till gården

Delar av ensemblen från Hem till gården i samband med National Television Awards 2019. Hem till gården vann kategorin Bästa dramaserie.

Doug Peters

Sam Gannon har enligt imdb.com haft roller i några minder filmer och tv-serier. Hans största roll var den han hade i evighetssåpan Emmerdale 2019, känd som Hem till gården i Sverige. Där spelade han i ett antal avsnitt, bland annat mot Emma Atkins, som för fansen är mer känd som karaktären Charity Dingle.

Sam Gannon och Emma Atkins

Sam hade rollen som Kev i Emmerdale. Här i en scen mot såpaveteranen Emma Atkins.

Foto: ITV

Sam Gannon blev 31 år.

FRÅN FÖRSTASIDAN