serier och tv-program

Hem till gården-Peter Martin har gått bort 82 år gammal

Peter Martin

Hem till gården-skådespelaren Peter Martin lämnade jordelivet i april 2023, 82 år gammal.
Nu minns skådespelar-kollegan vännen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Malin Gramer talar ut om sjukdomskampen: ”Läskigt”
1:07

Efter reklamen: Malin Gramer talar ut om sjukdomskampen: ”Läskigt”

(1:07)

Slå på ljud

Den brittiska skådespelaren Peter Martin har dött, 82 år gammal. Dödsfallet ska ha inträffat 19 april i år, det uppger den brittiska tidningen BBC.

Dödsorsaken är dock ännu inte offentliggjord.

Peter Martins långa karriär

Peter är otroligt igenkänd i Storbritannien och har ett långt och imponerande CV. Han sågs först i tv-rutan på 1980-talet och sedan dess har han medverkat i otaliga produktioner och brittiska serier.

Peter är mest känd för sin roll som Len Reynolds i såpoperan Hem till gården (Emmerdale), som han först klev på 2001. Sex år senare tillkännagavs det att Peters karaktär Len skulle dödas. Detta på grund av att Peter hade tackat ja till en annan roll.

Innan han tog sig an rollen som Len Reynolds i Hem till gården hade Peter en roll i den brittiska sitcom-serien The Royal Family, där han spelade rollen Joe Carroll.

Kollegans hyllning till Peter Martin

Peter har genom sin karriär jobbat med flera stora skådespelare. När han medverkade i The Royal Family jobbade han tillsammans med Ricky Tomlinson, som nu har gått ut och hyllat Peter och han fantastiska karriär.

Ricky berättade att det var en absolut glädje att arbeta tillsammans med en så lysande skådespelare som Peter, och tillade att han är otroligt saknad.

Hem till gården-skådespelaren Sherrie Hewson skrev: ”Så ledsen, han var en en sådan fin och älskad man.”

FOTO: Tim Rooke/REX / ITV

FRÅN FÖRSTASIDAN